G3258 ile overclock sonrası Windows reset atıyor

homeros1

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Dün çalıştığım atölyedeki bilgisayarı aşağıda belirttiğim donanım ile yeniledim. Technopat ın uygun fiyatlı sistem videosunda ki gibi G3258 işlemciye overclock girişiminde bulundum. Ancak sonrasında windows logosu ekrana gelince reset atıyor ve sistem baştan başlıyor. Bu şekilde çalışmayan bir devir daim söz konusu. Yaptığım ayarlara gelince;

44 çarpan
1.4 voltaj
Digi+ destekli bir anakart olmadığı için o kısımı yapamadım.
Bütün bunları yapmadan önce bios u da güncelledim.

Sonrasında anakartın kendi hazır overclock ayarına getirdim sonuç değişmedi. Sadece 3.2 standart hali ile çalışıyor. İşletim sistemi windows 7 32 bit. 32 bit kullanmak zorundayım. Kullandığım program sadece 32 bit destekliyor.

Topladığım sistem şu şekilde:

Anakart : ASUS H81M-C Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI Anakart

Ekran k : Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Ram : GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

CPU fan: COOLER MASTER HYPER TX3 EVO 775/1155/1156/1366&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Güç Kaynağı : FSP HYPER 700 SERİSİ 700W GÜÇ KAYNAĞI

Kasa : ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Eksik yada hatalı yaptığım kısım ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yaptın, @homeros1 hocam? Overclock yapabildin mi?

Sanırım hafta sonu deneyebileceğim. Atölyede iş varken risk almak istemiyorum şimdi. dener denemez sonucu mutlaka paylaşacağım.

Ne yaptın, @homeros1 hocam? Overclock yapabildin mi?

Biraz geç dönüş yapıyorum ama sonunda iş yerinde PC müsait oldu ve deneyebildim. Bahsettiğin linkteki açıklamaları harfiyen uyguladım ve sonuç windows 7 de de tamamdır. :like:

4.4 ghz, 1.35 voltaj ile windows artık açılıyor. Henüz stabilitesini programlar ile test etmedim bir sıkıntı olursa onu da paylaşırım.

İlgin için tekrar teşekkür ederim.

Sanırım hafta sonu deneyebileceğim. Atölyede iş varken risk almak istemiyorum şimdi. dener denemez sonucu mutlaka paylaşacağım.

Biraz geç dönüş yapıyorum ama sonunda iş yerinde PC müsait oldu ve deneyebildim. Bahsettiğin linkteki açıklamaları harfiyen uyguladım ve sonuç windows 7 de de tamamdır. :like:

4.4 ghz, 1.35 voltaj ile windows artık açılıyor. Henüz stabilitesini programlar ile test etmedim bir sıkıntı olursa onu da paylaşırım.

İlgin için tekrar teşekkür ederim.

Arkadaşlar, benim de aynı sorunum vardı single core yaptıktan sonra save changes & reset tıklayıp biostan çıktım. PC açılırken windows logosu geçti masaüstüne girdi fakat ekranım siyah ekran oldu ve sadece mause imlecim görülüyor. Ne yapmam lazım ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı