G3258 İşlemci ve GT 740 OC Ekran Kartlı Sistem Toplama

Play(GGE)

Hectopat
Daha fazla  
Forumda yeniyim, bu parçalar birlikte uyum sağlar mı?

www.vatanbilgisayar.com: GT740 OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: H81I Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz VGA&DVI&HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram - Vatan Bilgisayar

İki kasa arasında kaldım:

1. www.vatanbilgisayar.com: THERMALTAKE CORE V1 Mini-ITX TOWER SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

2. www.vatanbilgisayar.com: COOL MASTER ELİTE 110 Mini-ITX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

Güç kaynağı düşünmüyorum, daha doğrusu güç kaynağı işinden anlamıyorum. Bu sistem birbirine uyum sağlar mı? Uyumsuzsa alternatifler neler? Bu bilgisayarı, slaytlarım, ödevlerim, GTA 4 ve Assassin's Creed Revelations gibi oyunları oynamak için kullanacağım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı olmadan PC çalıştırmak.

Güç kaynağından anlamıyorum demiştim. Kaç Watt güç kaynağı gerekir?

Ekran kartın başarılı değil pek. En azından 750 yaparsan daha iyi olur.

Çok teşekkürler. Bu sistemi birkaç hafta sonra toplamayı düşünüyordum, kafamda tek bir soru işareti kaldı. Recep Abi'nin videoda yaptığı gibi otomatik overclock yapabilir miyim bu sistemle? Bir de kaç Watt güç kaynağı gerekir?
Ekran kartın başarılı değil pek. En azından 750 yaparsan daha iyi olur.

Kaç Watt güç kaynağı gerekir (anlamıyorum demiştim güç kaynağından )
İleride ilaveler olma ihtimallerine karşılık, en az 500w 80 plus sertifikalı bir güç kaynağı alman yeterli olacaktır.

BIOS güncellemeni yaptıktan sonra bu işlemciye özel olarak yapabilirsin. Fakat işlemci soğutucusu alman gerek. Thermaltake kasa daha güzel geldi bana, PSU ise 500-550 W yeterli olur.

Aklıma takılan birkaç soru daha oldu. İnternette araştırma yaparken ekran kartı ve işlemci almak yerine, AMD a10 6800k alsam daha da tasarruf edeceğimi düşünüyorum. APU kullanırsam Performans düşüşü yaşar mıyım? Çok teşekkürler bu arada PSU yardımı için.

Bu arada erkeğim, üyelikten değiştiremedim. Yardım edin, kız değilim nasıl değiştirebilirim cinsiyeti?

Mini ITX sistem almayı düşünüyorsunuz anladığım kadarı ile. Ben de düşünüyorum ve hala araştırmaktayım "Ne alınmalı, nasıl alınmalı?" diyerekten.

Cooler Master'ın kasasında güç kaynağı üst tarafa yerleştiriliyor ve kablo karmaşası yüzünden hem hava sirkülasyonu zorlaşıyor, hem işlemci soğutucusu seçimi zorlaşıyor, hem de bir süre sonra işlemcinin üzerine yük bindirme olasılığı doğuyor. Fakat Thermaltake markalı kasada güç kaynağı alt tarafa konumlandırıldığından, kabloları güç kaynağının ön tarafına doğru toplayabildiğiniz için karmaşa olmuyor ve yüksek profil soğutucu kullanabiliyorsunuz. (212 Evo gibi.) Böylece diğer kasadan daha iyi bir avantaj sağlıyor. APU kullanmanızı çok tavsiye etmiyorum. Ayrıca anakart seçiminizi ASUS'un H81I modelinden yana kullanın. Asus'un BIOS güncellemesi en son Aralık 2014'te yapılmış. MSI'ın BIOS güncellemesi ise Temmuz ayında yapılmış en son.

Güç kaynağı olarak 500-550w gücünde bir seçim işinize yarayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…