G3258 mi i3 3220 mi?

caglarkuraner

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci ve anakarta ayırdığım toplam bütçe 450 tl. O yüzden hesaplı alabileceğim en iyi işlemci - anakartı arıyorum. Soruma geçeyim:
Asus H81M-Pro anakart ile i3 3220 mi, yoksa Asus H81M-Plus ile G3258 mi almalıyım? Ve anladığım kadarıyla G3258 sadece H81M- Plus ile değil, diğer H81 modelleriylede overclock yapılabiliyor. Mesela MSI H81M-P33 ile de overclock yapabilir miyim?

Bu arada bir sorum daha olacaktı. Acaba G3258'e Z97 PC Mate anakart alsam daha yüksek ghz değerlerine ulaşabilir miyim H81M-Plus'a göre ? Yani ben mesela 4.3 - 4.4'ün üstüne çıkmak istiyorum, bunun için daha iyi bir anakart mı gerekli, yoksa daha iyi bir işlemci soğutucusu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin kalitesi çıkabileceğin en üst stabil değeri belirler. G3258 ile Cooler Master Blizzard T2 Mini oldukça iyi bir ikili olur. H81-M ile 4.4 GHz'e işlemcin kaliteliyse sorunsuz çıkabilirsin.

@YKTYN'ün yazdığını şimdi gördüm, G3258 işlemci ile z97 PC Mate'in büyük bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. H81M çipset ile 4.4 - 4.5 GHz seviyelerine çıkmak mümkün, bence soğutucuya bütçe ayırmak yaz aylarında işlemciyi daha çok rahatlatacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı