G3258 O.C Prime 95 62 Derece

IWinChesTeR

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI Z97 Gaming 3 anakartım, işlemcim pentium G3258, soğutucu Hyper Evo 212, kasam Zalman Z3 plus. Overclock Genie ile overclockladım. Prime 95 testinde min. 55, max. 62 derece yazıyor. Anakart sıcaklığı 27 ile 29 derece arası. 4.3 GHz 1.264v verilmiş, acaba manuel mi overclock mu yapsam? O.C Genie ne kadar sağlıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar gayet normal. Ama otomatik de böyle olması şaşırtıcı doğrusu. 4.4 GHZ + 1.4 V ile Prime 95 testinde yükte en fazla 50 oldu. BİOS'u güncelleyin ve termal macunun doğru sürüldüğünden emin olun. Eminim ki daha az sıcaklık alırsınız.

İşlemci sıcaklığını etkileyen birkaç faktör var arkadaşlar, her ortamın şartları aynı olmadığı için farklılıklar olabiliyor.
Hazır modda stabil ise bırak böyle kalsın, ancak ben biraz kurcalayıp 0,2 - 0,3GHZ yukarı çıkacağım dersen manuel ayarlama da yapabilirsin.
Sistemin uygun, sıkıntı olmayacaktır. Voltaj değeri olarak 1,45'i geçme.
Çok daha düşük voltaj değerlerinde stabil kalmayı başaran çok insan gördüm.
Boş yere yüksek voltaj değerleri ile çalıştırma yani, yoksa ısı olarak geri döner sana.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı