G3258 OC edip İ5 ile aynı performansı elde edebilir miyim?

alpercolakel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Intel i5 işlemcili sistem topluyorum. PC'de oyun oynanmayacak ya da aman aman grafik işlem yapılmayacak. Bu yüzden de ekran kartı olmayacak.
Bu sistemde işlemciyi i5 yerine g3258 alıp OC yaparak kullansam, yapacağım işlerde (PC'de hem Mac, hem Windows kurulu olacak. Sürekli visual studio, sql server vs. açık olacak) aynı performansı elde etme şansım var mı ? Yani sizce değer mi ?

Hangi i5'i alacağına göre değişir aslında biraz. 4 aylık g3258 kullanıcısı olarak ben işlemcimden memnunum. Özellikle windws 8.1'e geçince sistem daha stabil sanki 7'de anlık donmalar oluyordu. 4.4 ghz'de kullanıyorum. Windows kısmı için g3258 sorunsuz çalışır lakin mac kısmını bilemiyorum. Bilemiyorumdan kasıt custom mac ile ilgili hiç bir fikrim yok.

Dediğin tüm programlar bende var ,veri tabanı programcısıyım. Öncelikle 8 GB Ram kullan. Bende Dual Core E6500 2 çekirdek tarihi eser. Tıklıyorum 5 saniyede açılıyor. İşlemlerim 6-7 saati buluyor proje başında o yüzden ramin yüksek olsun. Yani İ5 de alsan G3258 de alsan pek fark hissedemezsin . 2-3 saniye anca. Tabi takır takır çalışsın istiyorsan G3258 O.C. 4.4 Ghz yeterde artar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı