G3258 OC Sonrası Sıcaklık Sorunu

Exarons

Megapat
Daha fazla  
G3258 işlemciyi overclock ile 4.20 GHz yaptım. Fakat işlemci daha çok ısınmaya başladı, boştayken 35-40 arası oyundayken genelde 50-60 ama arada 65'i de nadiren görüyorum. Sorun olur mu acaba sıcaklık?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock işlemi frekans arttırır. Frekans ile sıcaklık doğru orantılı diyebiliriz. Yani ısınması normal. Daha soğuk olmasını beklemiyordun herhalde?
Belirttiğin değerler de normal. Bir problem yok.

Anakart modelini ve işlemci için verdiğin voltaj değerlerini yazar mısın? Gereksiz yere fazla voltaj verdiysen ondan da ısınır.
Asus H81M-C Anakart ve G3258 işlemciyi, stabil çalışacak şekilde 4 saat Prime95 ve Occt programlarıyla ağır yük altında, Windows 10'da test ettim. Gereksiz yere 1.4 yada 1.5v verip işlemcinin ömrünü azaltmaya gerek yok. Ayarlar şu şekilde;
  • Cpu Core Ratio: 42
  • Bclk: 100
  • Cpu Core Voltage: 1.25
  • Cpu System Agent Voltage: +0.195
  • Cpu Analog I/O Voltage: +0.195
  • Cpu Digital I/O Voltage: +0.195
Bu ayarlarda stabil şekilde çalışıyor. +0.195 verilmezse, 10 dakika sonra mavi ekran hatası veriyor.
4.2ghz için 1.3v verilirse stabil çalışıyor fakat gereksiz yere fazla ısınıyor.

4.5ghz için bu ayarlarda stabil çalışıyor;
  • Cpu Core Ratio: 45
  • Bclk: 100
  • Cpu Core Voltage: 1.35
  • Cpu System Agent Voltage: +0.195
  • Cpu Analog I/O Voltage: +0.195
  • Cpu Digital I/O Voltage: +0.195

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı