G3258 Overclock Sorunu

Tkeser

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar son topladiğim sistemde satin aldiğim g3258 kelek çıktı. Overclockta sorun çıkartıyor ne önerirsiniz ?
  • anakart : msi z97 pc mate
  • işlemci : g3258
  • soğutucu: xigmatek red scorpion 120m
  • kasa : corsair spec 02
  • corsair 650 w 80+ psu
İşlemcim 4.2 GHz üstüne çıkartamiyorum hata veriyor. 4.1 GHz'de ise yükte 83 dereceyi görüyor. Sorun fan montajında ve macunda olduğunu düşünerek bugun tekrar yenilendim ve düzgün hava akimi sağlayip montaj yaptım. Sorun devam ediyor.

Şu an 4.0 GHz 1.26 v ile kullanmaktayım. İşlemci ısısı 60 derece, sıcaklık biraz fazla gibi. Ne yapmaliyim? İşlemciyi geri de veremiyorum.

Daha önce h81m-plus ve g3258 cooler master t2 mini sistem topladik. Onda 1.4 v 4.6 ghz sorunsuz kullaniyoruz. Yükte 45 dereceyi geçmiyor. Bu yeni sistemde daha iyi anakart, daha iyi soğutma kullanmama rağmen istediğim performansi alamiyorum.

Değerli fikirlerinize ihtiyacim var. Şimdiden teşekkürler.

@BilgisayarKurdu @Recep Baltaş @Ali Güngör

Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
İster i7 olsun ister G3258, hız aşırtma yapılabilen işlemcilerde bu konuda bir garanti yok. Alınan her işlemci aynı çıkmıyor, fırından bazıları daha iyi, bazıları daha zayıf çıkıyor. Bir işlemci ile 4.4 GHz hiç sorun olmazken bazıları 4 GHz'yi zor görüyor. Daha iyi anakart ve soğutma kullanmanız kesinlikle doğru ama elinizdeki işlemci bir önceki kadar iyi çıkmamış malesef.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı