mesutcan123
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar bende G3258 işlemci ve MSI Z97 GAMING 5 ( O.C ) ANAKART var ve ben anakarttan auto Overclock'u açtığım zaman bu işlemciyi 4.3 GHz'e çıkarıyor fakat sistem durmadan reset atıyor. Fark ettim voltajı arttırmıyor, sebebi bundan kaynaklı olabilir. Hadi onu geçtim Manuel Overclock yapıyorum ne yaparsam yapayım işlemciyi 4.4 GHz'den yukarı çıkaramadım. Prime 95'le test etmeye başladığım zaman direk reset atıyor ya da PC donuyor. 4.4 GHz'in üstüne çıkardığım zaman voltajı da yükseltsem fayda etmiyor. 1.375 voltta ya da 1.400 voltta 4.4 GHz'de stabil çalışıyor hiçbir sorun çıkarmadan fakat ben videolardan gördüğüm kadarıyla 5.2 GHz'e kadar bile çıkarabilen var. Ben daha 4.5 GHz'de bile stabil çalıştıramıyorum voltajı ne yaparsam yapayım. Technopat'ın uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberini izledim orada şöyle bir şeyden bahsediyor "cpu load line calibration" bu anakartta bulamadım ben bu bahsettiği şeyi. Bununla alakası olabilir mi acaba ya da "CPU Ring Ratio" falan var onun voltajını da mı yükseltmem gerekiyor?
Sistemimde bunlar var. Yardımcı olursanız sevinirim.
- Corsaır 550W 80 plus güç kaynağı
- Asus R9 285 Strix OC
- 2x4 Gskill 1886 CL9 XMP özellikli RAM
- Cooler Master Hyper TX3 Evo işlemci soğutucusu
Sistemimde bunlar var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: