G3258 Oyun Performansı

orpat

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar işlmeci ve anakarta 450 TL civarı ücret harcayarak daha yüksek ekran kartı alabileceğim. G3258 kullanmak istiyorum. Bazı çift çekirdek engelli oyunlardan feragat edeceğiz tabii ki. Bunun dışında bana bir eksisi olur mu ? Oyunda takılma v.b durumlar gibi...

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
İlle de g3258 alacaksan eğer ekran kartında 750ti dan yukarı çıkma darboğaz yapar. Stabil overclock değerlerini yakalayıp, oyunlarda ayarları iyi optimize edersen takılma vs. olmaz ancak öyle her oyunda üst ayarları açamazsın. Fazlasını istiyorsan ya da isteyeceksen baştan üst modellere yönel 1 kere para harca.

Benim tavsiyem Skylake mimarisine sahip Pentium G4400 işlemci ve MSI H110M PRO VD H110 anakart kullanman. İleride paran olduğunda çok daha kolay güncelleyebilirsin. DDR4 bellek kullanman gerekecek bunun için tabi biraz daha bütçe yukarı kayacak ama bir çok sitedeki benchmarklara ve izlediğim videolara göre G4400 daha stabil çalışıyor ve neredeyse overclocklu G3258 kadar performans veriyor

Anakart: MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI Anakart

İşlemci: Intel Pentium G4400 Soket 1151 3.3GHz 3MB Önbellek 14nm İşlemci

İşlemci: AMD Athlon II X4 860K 3.7GHz 4 MB FM2+
Anakart: MSI A68HM-E33 DDR3 2133MHz S+V+GL+16X FM2+
Toplam: 409,40 TL

Ekran kartı için bütçeni belirtmemişsin. Bu önerdiklerimi alırsan Anakart ve İşlemci için ayırdığın 450TL'den 40TL cebinde kalmış olur. X4 860K seni oyunlarda üzmez. G3258'den çok daha performanslı olduğu benchmark testlerinde bellidir. Gerçek 4 çekirdekli ve çarpan kilidi açık bir işlemci olduğu için OC yapılıp performansı daha yukarılara çıkarılabilir. G3258 devrinin kapandığını düşünüyorum. DDR4 Skylake'e geçmeye gücün yetmezse alternatif olarak bileşenleri almalısın.

Eğer G3258 alacaksan overclock yapmazsan istediğini performansı alamayabilirsin, overclock yapacaksan da soğutma için para ödemen gerekecek yine bir i3 fiyatına gelecek, benim önerim en azından bir i3 6100 ve H110m veya ottomans58 isimli arkadaşın önerisindeki parçaları alman olur.

1000 Lira'dan başlıyor o kartın fiyatı. Biraz fedakarlıkta bulunabilirsin bence. Bir de dendiği gibi DDR4 bakabilirsin. En azından İ3 6100 düşünülebilir. Tam bütçeni yine yazmamışsın. Toptan hepsini bir kere de yazarsan daha hızlı yanıt alabilirsin. Bir çok kullanıcı da o kart bende var al ya da alma diyebilir. Şu kart bu işlemci ile darboğaz yapıyor bende diyerek yönlendirebilir seni.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı