G3258 PC Reset Atma Sorunu

AphexTwin

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi pc kendine reset atıyor. Birkaç ay önce topladım Vatan Bilgisayardan. Aldığımız hafta kendine reset atıyordu. Birkaç parçayı garantiye gönderdik. Geçen hafta ekran kartını gönderdik. Biraz sorunu açayım. PC yük veya yük halinde olmadan kendine belirsiz aralıklarla reset atıyor. Bazen masaüstüne gelmeden bile reset atarken bazen de 3 saat gezindikten sonra reset atıyor. Öncelikle PSU'dandır dediler, corsair 650w 80plus bir güç kaynağı aldım ama yine de sorun düzelmiş değil. Ekran kartını araştırdım ve sanırım kronik bir sorun ama şu an PC ekran kartsız olmasına rağmen arada bir reset atıyor. Sıcaklık değerlerini ölçtüm. Yük halinde olmadan CPU 28-30 derece, Anakart 28-30 derece, HDD 30 derece. Sıcaklıklar normal mi? Lütfen bir bildiğiniz varsa yazın (PC kendine direkt olarak reset atıyor, herhangi bir uyarı vermiyor.)

Sistemim:
İşlemci:İntel Pentium G3258 3.2GHZ
RAM:Crucial Ballistix Sport 8gb 1600MHz tek modül
Anakart:Asus H81M-D R 2.0 Ddr3 1600MHz
HDD:WD 500GB
Ekran Kartı:Sapphire R7 260x 2Gb GDdr5
Güç Kaynağı:Corsair 650w 80plus.

Hepinize teşekkürler.

@Recep Baltaş Hocam Önerilerinizi bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun ilk 1-3 dakika arasını izlerseniz anlarsınız. Eğer kasadan kısadevre yapıyorsa uzay sisteme çevirdiğinizde sıkıntısız çalışır problemin kasadan olduğunu saptayabilirsiniz.

Az önce arka arkaya 10 kez reset attı. BIOS'u deafault ettim daha hiç kapanmadı ve sanırım işe yaradı. Eğer bir kez daha reset atarsa uzay sistemi uygulayacağım hepinize teşekkürler.

Arkadaşlar bu gün ekran kartı servisten çıkmış ama sorunlu olduğu tespit edilmiş. BIOS'u ekran kartı bozmuş olabilir dediler. Ben de BIOS'u default ettim ve sorun düzeldi deyince artık sorunun ekran kartında olduğundan emin oldular. Mecburen kartı iade edeceksiniz dediler. Biz de vatana iade ettik ve paramızı geri verdiler. Sonra biraz daha üstüne koyup başka bir kart al dediler. Bu hafta MSI NVIDIA GTX 950 alacağım. Benim gibi sorunları olan arkadaşlar araştırırken denk gelirse diye yazıyorum. Umarım yardım edebilmişimdir. Yeni kartı aldığımda buraya yazarım.

Az önce arka arkaya 10 kez reset attı. BIOS'u deafault ettim daha hiç kapanmadı ve sanırım işe yaradı. Eğer bir kez daha reset atarsa uzay sistemi uygulayacağım hepinize teşekkürler.

Arkadaşlar bu gün ekran kartı servisten çıkmış ama sorunlu olduğu tespit edilmiş. BIOS'u ekran kartı bozmuş olabilir dediler. Ben de BIOS'u default ettim ve sorun düzeldi deyince artık sorunun ekran kartında olduğundan emin oldular. Mecburen kartı iade edeceksiniz dediler. Biz de vatana iade ettik ve paramızı geri verdiler. Sonra biraz daha üstüne koyup başka bir kart al dediler. Bu hafta MSI NVIDIA GTX 950 alacağım. Benim gibi sorunları olan arkadaşlar araştırırken denk gelirse diye yazıyorum. Umarım yardım edebilmişimdir. Yeni kartı aldığımda buraya yazarım.

Aman aman. 2 GB'lik versiyonunu almayın. Artık oyunlarda 2 GB ekran kartları otomatik olarak low'da oynatıyor. Hitman örneğindeki gibi. Alacaksanız 2-3 fps farkı var. R7 370'in 4 GB'lik versiyonunu alın. Daha ucuza geliyor hem de.

Sapphire R7 370 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Aman aman. 2 GB'lik versiyonunu almayın. Artık oyunlarda 2 GB ekran kartları otomatik olarak low'da oynatıyor. Hitman örneğindeki gibi. Alacaksanız 2-3 fps farkı var. R7 370'in 4 GB'lik versiyonunu alın. Daha ucuza geliyor hem de.

Sapphire R7 370 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Sapphire olmasın. MSI ya da asus varsa belki olabilir, çünkü sapphire markasına artık güvenmiyorum. Sorun çıkmasından korkuyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı