G3258 Sistem Tavsiyesi

invidiya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben şu an amd fx 8120 ve radeon hd 6850 kullanan bir arkadaşınızım ve sistemimi yükseltmek istiyorum ama bunu birden değil yavaş yavaş yapmayı planlıyorum.
Bütçeme gelecek olursak kısıtlı bir bütçem var. Fiyat performans odaklı bir sistem toplayacağım, şu anlık işlemci olarak g3258 düşünüyorum(eleştiriye açık). Ekran kartında kararsızım. (Yorumları bekliyorum.) Ana kart olarak msi h110 ddr4 gaming ana kart düşünüyorum. Ram'lar şu an ddr3 onları da yükselticem. Sırayla bunların hepsi tabi ama ekran kartından başlayacağım. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatalar:
  • Seçilen işlemci ddr3 anakart ddr4
  • Elinizdeki ramleri ddr4 anakart da kullanamazsınız
İşlemciniz g3258 den oldukça yüksek bir işlemci. Anakart modelinizi ram modelinizi belirtin. İşlemcide sakın olaki öyle bir değişime gitmeyin. Ekran kartı olarak değişim yaparsanız o işlemci R9 380 e kadar o.c ile besleyebilir.

Merhaba arkadaşlar ben şu an amd fx 8120 ve radeon hd 6850 kullanan bir arkadaşınızım ve sistemimi yükseltmek istiyorum ama bunu birden değil yavaş yavaş yapmayı planlıyorum.
Bütçeme gelecek olursak kısıtlı bir bütçem var. Fiyat performans odaklı bir sistem toplayacağım, şu anlık işlemci olarak g3258 düşünüyorum(eleştiriye açık). Ekran kartında kararsızım. (Yorumları bekliyorum.) Ana kart olarak msi h110 ddr4 gaming ana kart düşünüyorum. Ram'lar şu an ddr3 onları da yükselticem. Sırayla bunların hepsi tabi ama ekran kartından başlayacağım. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
G3258 in devri bitti artık. Kaç yıl oldu bırakın artık pentiumları. Yeni nesil oyunların Sys Req'leri belli en az İ3 alın bu devirde. Hem üstteki arkadaş haklı doğru yerlere değinmiş.

Hatalar:
  • Seçilen işlemci ddr3 anakart ddr4
  • Elinizdeki ramleri ddr4 anakart da kullanamazsınız
İşlemciniz g3258 den oldukça yüksek bir işlemci. Anakart modelinizi ram modelinizi belirtin. İşlemcide sakın olaki öyle bir değişime gitmeyin. Ekran kartı olarak değişim yaparsanız o işlemci R9 380 e kadar o.c ile besleyebilir.
anakart asus 5A78L-M LX ramler ddr3

İşlemci değiştirmekten vazgeçtim onun yerine iyi bir işlemci soğutucu alıp o.c yapmak ki anakartımı da değiştirmem gerekiyor sanırım ve tabiki ekran kartımı da değiştireceğim ekran kartı tavsiyesi alabilir miyim

İşlemcini dediğin gibi o.c yapman için biraz daha sağlam bir anakart lazım fakat voltaj vermeden o.c yaparsan herhangi bir sorun çıkmaz buna emin ol. (9 yıllık bir anakarta o.c yaparak söylüyorum :D) Silverstone AR01 intel 775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu İşlemci Soğutucusu Bu ürünü alıp voltaj vermeden işlemcine hız aşırtma yaparsan R9 380 ile çok rahat kullanırsın. R9 380x de olabilir.
Mantıklı geliyor ama bir sıkıntı çıkma ihtimali olmasın voltaj vermeden yapılıyor nede olsa bu arada fiyat/performans olarak bir ekran kartı tavsiye edebilir misin?

Zaten sorun çıkmasın diye voltaj vermeden overclock yapın diyorum :D. Yavaş yavaş yapınca ağır geldiğinde reset atar, geç açılır hata verir donar ama işlemci yanmaz. Bu hataları alınca bir kaç mhz geri çekince gayet stabil çalışır. Voltaj vermeden yapmak güvenlidir merak etmeyin. Şu anda o işlemciye önerilecek en iyi fiyat performans kartları sırasıyla asus gtx 950, sapphire r9 380 2gb, sapphire r9 380x.

Teşekkür ederim yardımınız için.

Zaten sorun çıkmasın diye voltaj vermeden overclock yapın diyorum :D. Yavaş yavaş yapınca ağır geldiğinde reset atar, geç açılır hata verir donar ama işlemci yanmaz. Bu hataları alınca bir kaç mhz geri çekince gayet stabil çalışır. Voltaj vermeden yapmak güvenlidir merak etmeyin. Şu anda o işlemciye önerilecek en iyi fiyat performans kartları sırasıyla asus gtx 950, sapphire r9 380 2gb, sapphire r9 380x.
Sizce GTX950 mi R7 370 mi arada 100 tl fark var fakat performanslar eşit gibi

Ben 950 kullanıcısıyım oldukça memnunum. Performansların eşit gibi durduğuna bakmayın arada 5-15 arası oyundan oyuna fark oluyor. Zaten oyunları yüksek ayarda oynayınca o 5-15 fps kurtarıyor. Shadowplay v.b yazılımdan da önde olduğu için 950 öneririm.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı