Merhaba arkadaşlar. Şu anki mevcut sistemim aşagıda yazıyor. 500-600 TL bütçem var. Daha iyi bir oyun performans için bu sisteme ne ekleyebilirim ? (yeni ekran kartı, işlemci vs.)
Gayet güzel bir sisteminiz var. İsterseniz G3258 overclock yaparak yeni çıkan rx460 kartını deneyebilirsiniz. Sizin için mükkemmel bir upgrade olur. Artan para ile de stok soğutucuyu değiştirirsiniz.
Hocam GTX 950 alsam anakarttan sıkıntı olur mu? Veya işlemci darbogazı gibi bir sıkıntı olur mu? Far Cry 4, Mad Max, The Witcher 3 gibi oyunları oynatır mı?
Hocam sogutucu falan sıkıntı degil hallederim. Bir de bu R9 380 sizce MSI GTX 950'den performans olarak iyi midir? Bir diğer sorum ise R9 380'in güç tüketimi biraz fazla. Güç kaynagı olarak 500 Watt everest kullanıyorum, bu ekran kartıyla sıkıntı çıkartır mı? Şimdiden teşekkürler.
R9380 için 600w 80plus bir güç kaynağına ihtiyacınız olacaktır. GTX960'tan daha güçlü bir karttır. Ayrıca Everst ve Frisby markası bu platformda tavsiye edilmiyor. Tavsiyem yatırımınızı bu ekran kartına yapıp bir süre R7 240 ile idare ettikten sonra güzel bir psu alıp kullanmanız veya RX460 alıp bütçeye bir miktar daha ilave ederek güzel bir 500W power supply almanız gerekiyor. GTX950'nin kaç watt tükettiği hakkında bilgim yok ancak Everst markasının ucuz olmasının nedenlerinden biri de 12v kanalından düşük watt vermesidir. Yani GTX950 almadan önce PSU'nuzun 12v kanalından kaç watt verdiğine bakmanız gerekiyor. Kasa kapağını açıp güç kaynağı üzerindeki etikete bakıp görebilirsiniz.
Yeni bir güç kaynagı almak istemedigim ve Nvidia'ın ShadowPlay gibi nimetlerinden de faydalanmak için GTX 950'de karar kıldım. Artan para ile de işlemcinin stok sogutucusunu değiştirecegim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Bir sorum daha olacak. Benim monitörüm tüplü CRT monitör. Yani oyunların hepsini 1024x768 oynayacagım. Bundan kaynaklı bir sıkıntı olur mu? Eger olur ise önerebileceginiz uygun fiyatlı Full HD monitör var mı? (400-600 TL arası)