G3258 sistem

agamon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, daha öncede bir konuda bahsetmiştim. Önümüzdeki 3 ay içerisinde bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Yalnıza kasa(psu dahil), işlemci, bellek, ekran kartı ve anakartımı değiştireceğim. Özellikleri ve fiyatları yazının sonunda mevcuttur. Aklıma takılan birkaç soru var, onları size sormak istiyorum.
1-Seçtiğim ürünler birbirleriyle uyumlumudur?
2-HDD mi değiştirmeyeceğim, bu olay, depolama dışında herhangi bir sorun çıkarır mı ve şu anki HDD’im eski anakartımda SATA 3Gb/s’ye takılı.Alacağım anakartta nereye takmalıyım?
3-Mekanik birleştirme bittikten sonra bios’u güncelleyeceğim, buradan oc yapıp işletim sistemini kuracağım. Fakat işletim sistemim için yukarıdaki bahsettim ‘elimde olan tek’ HDD’yi kullanmak istersem ne yapmalıyım?
4- ve son , kuracağım sistemin 64 bit olmasını istiyorum. Bunu neye göre belirlerim?
Şimdiden teşekkürler.

ANAKART
Asus h81m-d 160mhz :180 tl
POWERSUPPLY+KASA
Frisby FC-88656 500W midT atx: 198 tl
İŞLEMCİ
Intel Pentium G3258 3.2 ghz: 220 tl
RAM
4gb Kingston HyperX 1600mhz : 150 tl
EKRAN KARTI
Gigabyte Nvidia GeForce GT730 2gb : 223 tl
:971 TL

1-Birincisi Frisby önermiyorum. Xigmatek 381 PSU dahil 220 lira vatanda onu alabilirsin. G3258'e oc yapacaksan soğutucu almalısın. Anakart h81m-plus olabilir.
2-SATA 6GB/s olana takabilirsin.
3-Sürücü kısmında sisteme daha çok yer ayırırsın. D için daha az yer yeterli olur.
4-Onu işlemci belirler intelin resmi sayfasında G3258'in karşısında 64 bit yazıyor. O yüzden 64 bit uyumludur.

1-Birincisi Frisby önermiyorum. Xigmatek 381 PSU dahil 220 lira vatanda onu alabilirsin. G3258'e OC yapacaksan soğutucu almalısın. Anakart h81m-plus olabilir.
2-SATA 6GB/s olana takabilirsin.
3-Sürücü kısmında sisteme daha çok yer ayırırsın. D için daha az yer yeterli olur.
4-Onu işlemci belirler intelin resmi sayfasında G3258'in karşısında 64 bit yazıyor. O yüzden 64 bit uyumludur.

Yorumunuz için teşekkür ederim. İnternette biraz araştırdım, sanırım Frisby kasalar çok fazla ses çıkarıyormuş.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı