Arkadaşlar, daha öncede bir konuda bahsetmiştim. Önümüzdeki 3 ay içerisinde bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Yalnıza kasa(psu dahil), işlemci, bellek, ekran kartı ve anakartımı değiştireceğim. Özellikleri ve fiyatları yazının sonunda mevcuttur. Aklıma takılan birkaç soru var, onları size sormak istiyorum.
1-Seçtiğim ürünler birbirleriyle uyumlumudur?
2-HDD mi değiştirmeyeceğim, bu olay, depolama dışında herhangi bir sorun çıkarır mı ve şu anki HDD’im eski anakartımda SATA 3Gb/s’ye takılı.Alacağım anakartta nereye takmalıyım?
3-Mekanik birleştirme bittikten sonra bios’u güncelleyeceğim, buradan oc yapıp işletim sistemini kuracağım. Fakat işletim sistemim için yukarıdaki bahsettim ‘elimde olan tek’ HDD’yi kullanmak istersem ne yapmalıyım?
4- ve son , kuracağım sistemin 64 bit olmasını istiyorum. Bunu neye göre belirlerim?
Şimdiden teşekkürler.
ANAKART
Asus h81m-d 160mhz :180 tl
POWERSUPPLY+KASA
Frisby FC-88656 500W midT atx: 198 tl
İŞLEMCİ
Intel Pentium G3258 3.2 ghz: 220 tl
RAM
4gb Kingston HyperX 1600mhz : 150 tl
EKRAN KARTI
Gigabyte Nvidia GeForce GT730 2gb : 223 tl
:971 TL
1-Seçtiğim ürünler birbirleriyle uyumlumudur?
2-HDD mi değiştirmeyeceğim, bu olay, depolama dışında herhangi bir sorun çıkarır mı ve şu anki HDD’im eski anakartımda SATA 3Gb/s’ye takılı.Alacağım anakartta nereye takmalıyım?
3-Mekanik birleştirme bittikten sonra bios’u güncelleyeceğim, buradan oc yapıp işletim sistemini kuracağım. Fakat işletim sistemim için yukarıdaki bahsettim ‘elimde olan tek’ HDD’yi kullanmak istersem ne yapmalıyım?
4- ve son , kuracağım sistemin 64 bit olmasını istiyorum. Bunu neye göre belirlerim?
Şimdiden teşekkürler.
ANAKART
Asus h81m-d 160mhz :180 tl
POWERSUPPLY+KASA
Frisby FC-88656 500W midT atx: 198 tl
İŞLEMCİ
Intel Pentium G3258 3.2 ghz: 220 tl
RAM
4gb Kingston HyperX 1600mhz : 150 tl
EKRAN KARTI
Gigabyte Nvidia GeForce GT730 2gb : 223 tl
:971 TL