Merhaba arkadaşlar
Öncelikle sistem özelliklerimi belirteyim;
H81m-Plus Anakart
İntel Pentium G3258 İşlemci
1 x 8 GB Corsair Vengeance 1600 MHz RAM
Zalman Z3 plus kasa
120 GB SSD
250 GB HDD
600W Zalman Güç Kaynağı
Cooler Master Hyper Tx3I Evo İşlemci Soğutucu
Son olarak 19'' VGA çıkışlı LCD ve 17'' HDMI çıkışlı 2 adet monitörüm bulunmakta
Uygun fiyatlı PC toplama rehberindeki G3258 sistemi kullanıyorum fakat ekran kartsız olarak.
Şuan 1200 TL gibi bir bütçem var ve Battlefield 1'i görünce heyecanlandım elime para geçince ne yaparım diye düşünür oldum. Şu anda bu bütçe ile sadece MSI GTX 1050 ti almayı düşünüyorum ama darboğaz yapar mı diye düşünüyorum.
Ayrıca
MSI GeForce GTX1050 TI 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı Ekran kartındaki DVI-D portunu VGA adaptör ile kullandığımda ne gibi sorun ile karşılaşırım şuan VGA çıkışlı monitörümü kullanıyorum ve bununla devam etmekte istiyorum.
Daha uygun bir ekran kartı alsam ileride kullanamayacağımı düşünüyorum (BF1 tarzı oyunlar için) ve ileride anakart ve işlemci güncellemeyi düşündüğümden daha uygun bir ekran kartı almayı düşünmüyorum.
Son olarak konu dışı belki ama bu ekran kartlarındaki OC olayında anlayamadığım noktalar var. Ekran kartlarının OC modelleri neden daha ucuz oluyor ? OC ile aynı model sade ekran kartı arasındaki fark nedir ? Aynı marka aynı model ekran kartında neden OC modeller daha uygun fiyattadır.
Teşekkürler iyi forumlar