Ben de bu sistemden alacağım fakat h81 plus yerine h81 anakart alıyorum sorun olur mu ? Ayrı konu açmak istemedim.
Merhaba arkadaşlar. Technopat ekibin şu linkteki toplamış olduğu bilgisayar parcaları toplamaya başladık.
Aldığımız parcalar ise h81m-plus anakart-g3258 işlemci-8 gb hyper fruy ram 'dir. Kalan Parcaları ise yavaştan alacağım simdi alacağım parca ise power supply. Videoda 420 watt kullanılmış fakat kasa ile aldıkları için bende kasa almayacağım için sadece power supply alacağım. 420 watt bulamadığım için tercihen 450 watt almaya düşünüyorum. 400 watt alsam güç yeterli olur mu ya da 450 watt mı almamı önerirsiniz? Ve 80+ plus ile farkı nedir? 80+ plus'sız alsamda ilerde ek parcalar eklersem sıkıntı cıkar mı? Videoda ki hdd ssd ve ekran kartıyıda ilerki zamanda alacağımız için ona göre power supply almam gerek. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
HDD, SSD pek güç çekmiyor ekran kartının yanında. Önemli olan ekran kartı, en önemlisini yazmamışsın. Ekran kartının güç tüketimine dikkat edersen alırken veya videodakini tercih edersen iyi olur. PSU'yu bir kez almanı öneririm ben, benim kullanmakta olduğum OCZ'nin 700 wattlık bir modeli 7 senelik bir alet ama stabil oluğu için sorun çıkartmıyor. Demek istediğim şu ki; PSU, HDD, SSD, DVD-RW , CPU_FAN, fan gibi parçaları alırken farklı bir bilgisayarda kullanabileceğini veya satabileceğini göz önünde bulundur, bunlar stabil çalışan aletlerdir sen sorun yaratmadıkça veya üretim hatası olmadıkça sorun çıkartmaya meyilli değildirler.
Selamlar dostum,bu videodan esinlenerek ben de bu videodakine yakın bir sistem toplamıştım. H81M-Plus anakart'ı diğer H81 modellerden ayıran en önemli özelliklerinden birisi ön portta usb 3.0 giriş bulunmasıdır. Ancak senin alacağın h81 anakartın modeline göre de değişir bu. Diyeceğim o ki sistemdekilerin hepsini yaklaşık olarak h81 anakarta da yapabilirsin.
80+ şu oluyor. 80+ Bronze PSU'lar genelde %80 civarında verimlilik sağlıyor. Standart arttıkça, sağlanan verimlilikte artar. Platiniumlar %90'ı geçiyor.
Olay şu,
Bilgisayara gereken güç 450 watt ise güç kaynağı prizden 450 watt çekmiyor. Daha fazla güç çekiyor. %80 verimlilikte çekilen güç yaklaşık olarak 450/0.8=562.5 gibi bir değer ortaya çıkar. Yani PSU 450 Watt gerekli olduğunda 562 Watt elektrik çeker. Aradaki fark yani 562-450= 112 Watt ısı olarak açığa çıkar.
Olayın özeti budur
(Alıntıdır)
Kardeşim o watt olayını pek bilmiyorum ama 80+'a dair biraz bilgim var , Örneğin 500 watt'lık bir kasan var ve 80+ değil , pc'yı de gece oyun indirmek için açık bıraktın bunun çekeceği güç taş çatlasın 70-80watt(bu watt konusunde pek bilgim yok demiştim , daha az da çekebilir daha çok da)bu direk şebeke'den 500Watt alır ve dağıtır ama 80+ bir güç kaynağı alırsan bu sistemin ne kadar güç gerekiyorsa o kadar alır yani verdiğimiz örnek 70-80watt çekecektir(şebekeden) , Yardımcı olduysam ne mutlu bana, Bu arada yeni pc'in için Hayırlı Olsun.. AS Güle güle kullan...
bu linktekini sorunsuz kullanabilirsin
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
Eğer videoyu 10:00'dan 10:51'e kadar dikkatli bir şekilde izlerseniz, Ali Güngör'ün 'aslında sistem 420 watt bile tüketmeyecek' dediğini farkedersiniz. Eğer ekran kartını da 750ti almayı düşünüyorsanız 450 watt size rahatlıkla yetecektir. Bilhassa ti modeli ekran kartlarının en büyük özelliklerinden bir tanesi de düşük güç tüketimleridir. Yani sonuç olarak videodaki bileşenler ile aynı doğrultuda sistem toplarsanız ben 450 watt güç kaynağının size yeterli geleceğini düşünüyorum. Fakat bütçeniz varsa 500 watt +80 bronz sertifikalı bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim, bu ileride sisteminize yapacağınız herhangi bir upgrade'de size yardımcı olacaktır.
Selamlar dostum,bu videodan esinlenerek ben de bu videodakine yakın bir sistem toplamıştım. H81M-Plus anakart'ı diğer H81 modellerden ayıran en önemli özelliklerinden birisi ön portta usb 3.0 giriş bulunmasıdır. Ancak senin alacağın h81 anakartın modeline göre de değişir bu. Diyeceğim o ki sistemdekilerin hepsini yaklaşık olarak h81 anakarta da yapabilirsin.
80+ şu oluyor. 80+ Bronze PSU'lar genelde %80 civarında verimlilik sağlıyor. Standart arttıkça, sağlanan verimlilikte artar. Platiniumlar %90'ı geçiyor.
Olay şu,
Bilgisayara gereken güç 450 watt ise güç kaynağı prizden 450 watt çekmiyor. Daha fazla güç çekiyor. %80 verimlilikte çekilen güç yaklaşık olarak 450/0.8=562.5 gibi bir değer ortaya çıkar. Yani PSU 450 Watt gerekli olduğunda 562 Watt elektrik çeker. Aradaki fark yani 562-450= 112 Watt ısı olarak açığa çıkar.
Olayın özeti budur
(Alıntıdır)