G3258 ve GTX 750 Ti PC Toplama

MadWife

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben hazır bilgisayar alacaktım dediler ki asla almayın hazır, PC toplayın daha iyisini yaparsınız. Ben de gaza geldim bi PC topladım paramın el verdiği kadarıyla. Size resmini atıcam orta ayarlarda bir pc toplamaya çalıştım. Önemli olan nokta ise güç kaynağım kaç W olmalı? Evet arkadaşlar sorun bu. Şimdi size resmini atıcam size sorum bu toplasam rahat şekilde açılır mı? Bi de ilk kez toplicam. Değiştirmem gereken bişey var mı? (Bu arada şunu alma işte şu ekran kartı daha iyi falan demeyin lütfen bütçeme yeteni topladım.)

ÖNEMLİ.PNG

Bu arada işlemci gözükmemiş Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci bu şekilde şimdiden yardımınız için teşekkürler. <3

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenci isen Windows bedava. Değilsen bile 8.1 Core sürümü 315 TL. Neden 7 alıyorsun 10 kapıda iken ?
Abi ben bu windows konusunu araştırmadım pek.Vatan'dan pc toplayayım derken ordanda işletim sistemi alayım dedim bu konuyu araştırırım.Windows 10 fazla pahalı olmazsa onu almayı düşünüyorum zaten dediğim gibi araştırıcam.Bu gönderdiğim bilgisayar kurduğumda düzgün çalışır mı? yoksa güç kaynağı yetersiz mi olur onu sorucam abi ilk kez topluyorum pc biraz heyecan yaptımda.

Asus h81m-c anakart
İntel Core i5 4460 işlemci
Msi R9 380 gaming 2 gb
Kingston hyperX savage 8 gb tek modül ram
Cooler Master Elite rc-430 500w kasa
WD 1 TB caviar black HDD
Cooler master blizzard t2 mini soğutucu

Fiyat fazla geldi ise soğutucu sonradan alabilirsin. O da yetmez ise caviar black yerine blue al.

- İlk olarak kasada zaten Power Supply bulunuyor, ayrıca bir güç kaynağı alman ve bunun da Frisby olması yanlış.

- RAM seçimin yanlış. G3258, 1866 MHZ RAM desteklemez. DDR3 1600 yeter hatta fazla bile gelir.

- 32 bit İşletim sistemi 4 GB ve üstü RAM kullanımını desteklemiyor. 64 bit satın alman gerekir.

ssssssssssss.PNG
Asus h81m-c anakart
İntel Core i5 4460 işlemci
Msi R9 380 gaming 2 gb
Kingston hyperX savage 8 gb tek modül ram
Cooler Master Elite rc-430 500w kasa
WD 1 TB caviar black HDD
Cooler master blizzard t2 mini soğutucu

Fiyat fazla geldi ise soğutucu sonradan alabilirsin. O da yetmez ise caviar black yerine blue al.
Arkadaşım böyle bişey topladım bide bunun üstüne işletim sistemi alıcam nasıl olmuş çalışır mı? Eki Görüntüle 89695

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 89700
Arkadaşım böyle bişey topladım bide bunun üstüne işletim sistemi alıcam nasıl olmuş çalışır mı? Eki Görüntüle 89695
Kasada zaten güç kaynağı mevcut, dreamsparktan öğrenci isen bedava windows alabiliyorsun, o fiyata ssd takılmaz, anakart biraz pahalı olmuş(o bütçeye göre).
uploadfromtaptalk1437555801071.png

Toplam 1230 TL tutuyor. Sinerjiden aynı fiyata i3 4170 alabilirsin. Yada fiyatı biraz daha düşürmek istersen sinerjiden topla. Vatandan toplarsan şuanda geriye 620 TL kaldı. O paraya stoklara gelince MSI R7 370 Gaming 2 GB ekran kartı al.

İki tane işlemci mi takmayı düşünüyorsunuz 2 soğutucu neden?

Ayrıca işlemciyi i3 4160 yapmanız daha iyi olur.

İki tane işlemci mi takmayı düşünüyorsunuz 2 soğutucu neden?

Ayrıca işlemciyi i3 4160 yapmanız daha iyi olur.
İki tane koymuşum çok pardon birisini çıkartıyım hemen :)

Kasada zaten güç kaynağı mevcut, dreamsparktan öğrenci isen bedava windows alabiliyorsun, o fiyata ssd takılmaz, anakart biraz pahalı olmuş(o bütçeye göre).
Eki Görüntüle 89707
Toplam 1230 TL tutuyor. Sinerjiden aynı fiyata i3 4170 alabilirsin. Yada fiyatı biraz daha düşürmek istersen sinerjiden topla. Vatandan toplarsan şuanda geriye 620 TL kaldı. O paraya stoklara gelince MSI R7 370 Gaming 2 GB ekran kartı al.
Şimdi ben bunları topladım üstüne ekran kartı ve işletim sistemini aldıktan sonra biticek mi ssd falan onlara ihtiyacım olmayacak mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı