G3258 ve GTX 750 TI Sistem Reset Sorunu

September

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistem şu şekilde;

· MSI Z97 PC Mate Anakart
· Intel G3258 İşlemci
· CoolerMaster Seidon 120V Sıvı Soğutma
· ASUS GTX 750Ti 2GB Ekran Kartı
· CoolerMaster G650M 80PLUS 650W Güç Kaynağı

2 sene öncesine kadar, Overclock yapılmamış halde gayet stabil ve soğuk çalışan sistemim nedeni belirsiz bir şekilde restart atıyor. Bu oynadığım oyunlar veya sistemin çok yük altında kalması ile ilgili bir sebep değil. Çünkü 2 senedir sorunsuz bir şekilde ısı problemi olmadan GTA V, Call of Duty Advanced Warfare ve bu seviyelerde oyunları High ayarlarda oynadım.

Ancak şuan bilgisayar League of Legends gibi bir oyunda, en düşük ayarlarda 720p de bile reset atıyor. Reset atma süreleri değişiyor, ısıdan olduğunu düşünmüyorum çünkü sıvı soğutma gayet güzel soğutuyor ayrıca ısı en fazla 2 derece oynuyor. (40-42).

Sistemi orijinal olarak Windows 10'a yükselttim. Parçaları tek tek test ettim, işlemcinin 2 çekirdekli olması tek sorun gibi duruyor ama böyle birşey mümkün olsa, bu sistem geçen 2 seneyi nasıl atlattı?

Şu an termal macunu yeni değiştirdim ve tüm sistemi baştan topladım fakat sorun devam ediyor.

Bilgisayar eski işletim sisteminde, yani Windows 10'a yükseltmeden önce sorunsuzdu. Eski sürüme geri dönüp diski sıfırladım fakat sıfırlama işleminin ortasında hala reset atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konu dışı ama G3258'den memnunmusunuz ? Xeon işlemci alsam daha iyiydi dediğiniz veya keşke şu işlemciyi alsaydım dediğiniz anlar oldumu ? Genel olarak G3258'in oyunlarda performansı nedir ? Xeon E5450 alacağım ondan soruyorum sizce Xeon işlemci mi yoksa G3258'mi alınmalı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı