G3258 ve GTX 750 Ti Tabanlı Sistem Toplama

empire20xx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;

Çok değil bundan birkaç gün önce Technopat'ta uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberi adlı bir video izledim. (bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
)

Bu videonun eski olduğunu fark etmemle birkaç cevapsız soru kaldı aklımda ve burayı buldum.

Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar. Anakart ve işlemci uyumu çok hoşuma gitti İntel Pentium G3258 sadece Asus H-81 ile mi çalışıyor? Çünkü aldıktan sonra ekleme yapmak istiyorum ve anakart pek müsait değil ayrıca İntel Pentium G3258 sadece Asus H-81 ile mi overclock edilebiliyor? Başka anakartlar varsa nelerdir? Bir diğer sorum ise sizce anakart ve işlemci (Asus H-81, İntel Pentium G3258) aynı kalsa diğer bilgisayar bileşenlerini yükseltsem sizce hamballık mı ederim yoksa performans alır mıyım? Ve son sorum ise şöyle video 23 kasım 2014 tarihinde yayınlanmış hazır 2016'ya geçmemize az kalmışken video eski kalıyor biraz sizce bu kadar harika overclock edilebilen başka işlemci var mıdır? Varsa nedir?

Teşekkür ederim.

Hayır Asus H97 ve tüm diğer Z97 yonga setli anakartlarla da kullanılabilir. Z87 ile de kullanılıp OC edilebilir ancak önermiyoruz. Tabi G3258 için H81 yonga setliler en uygunu çünkü fiyatları ucuz, ancak o fiyatlı bileşenden harika performans elde ediliyor. Tabi ben bunları önermiyorum. Z97 yonga setli anakart ile G3258 almaktansa i5 4460 ile H81 yonga setli bir anakart alınabilir. Ne tür bir geliştirme yapacağınıza bağlı.

OC edilebilen birçok işlemci var. Ancak o bütçede OC için G3258 alınmalı. Alternatifi yok çünkü. Ayrıca cayır cayır da performnas alınıyor. Daha yüksek performans ve Overclock için genel olarak bütçe artırılmalı.

Merhaba kardeşim öncelikle televizyona konsol gibi bir kasa topladım oyun için değil ama oyun da oynatabilsin istedim. Sistemi şöyle topladım :

Hepsi vatandan
G3258 Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Asus H81m-c ASUS H81M-C Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI Anakart - Vatan Bilgisayar
CM TX3 EVO COOLER MASTER HYPER TX3 EVO 775/1155/1156/1366&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar
Asus Gtx 750 ti strix oc editon Asus GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Everest RANGE-7 PEAK 650W EVEREST RANGE-7 PEAK-650W USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
GSKILL 8GB RipjawsX 1333MHz (neden 1333 derseniz işlemci en fazla o kadar destekliyor) GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Seagate 3,5'' 1tb hdd (performansı felaket ssd performansına yakın çok memnun kaldım) Seagate 3.5" 1Tb Hdd + 8Gb Ssd Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Sshd - Vatan Bilgisayar
SSD Kingston 120GB V300 Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB) - Vatan Bilgisayar
ASUS BLU-RAY / DVD / CD YAZICI (Film izleyeceğim için blu-ray gerekliydi ama oyun pc sine gereksiz) Asus Bw-16D1Ht 16X Dahili Blu-Ray / Dvd / Cd Yazıcı - Vatan Bilgisayar

Fiyat konusunda bir şey demeyeceğim malum dolar kuru yerinde durmuyor. Kasa konusuna gelince bu fiyata laptop alacağıma konsol olarak da kullanırım dedim. Montajı çok kolaydı özellikle soğutucu verdiğim fiyatı hakediyor, çok da kolay takılıyor. Sorunuz olursa cevaplayabilirim kasa soğutma açısından çok güzel. Tek sorun anakart üzerinde front panel usb 3.0 soketi için giriş yok gta 5 i denedim oyun performansı olarak konsol pc çok iyi oldu. 4.4 Ghz 1.4 Volt ta stabilite var(ama oc yapmazsanız daha uzun ömürlü olur . Fakat ömür önemli değil daha sonra i5 4690k alırım diyorsan çok fark yaratıyor. Fakat ekran kartı F/P oranında çok iyi.
Tavsi ediyorum.
Rami son dk değiştirdim değiştirmesem de sorun olmazmış aslında indirime girmişti 8 gb gskill 178 TL tek modül bunu da alabilirsin ileride upgrade edeceksen bir 8 gb daha

NOT: Kasa çok şık :D
kuhkj.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı