G3258 ve H81M-C İle OC Yapılır mı?

homeros1

Megapat
Daha fazla  
Bu anakartı tercih etme sebebim LPT portu olmasından kaynakli. Bulabildiğim en ekonomil LPT portlu anakart bu. Bir de OC yapabiliyor ise super olacak ama bu tarz bir bilgiyi ne yazık ki ürün açıklamalarından edinemedim.
Fikrinize ihtiyacım var.

edit: Bu arada yanlış başlık altında açtığımı fark ettim. Silme ve taşıma işlemi yapamadım sonrasında

ASUS H81M-C Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI Anakart - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla asus tüm h81 anakartlarına g3258 ile rahat rahat kullanılabilsin diye oc desteği çıkardı. Gayet güzel de oc yapılıyor ayrıca.

Eyvallah Apos36. Artık içim rahat alabilirim kartı.

Tekrar merhaba, konu çöplüğü olamaması için buradan sormayı tercih ettim. Sorumun cevabını forumda biraz araştırdım. Çözüm bulamadım. Soruma ve denediklerime gelince;

En baştaki mesajda belirttiğim ana kartı dün aldım. Technopat ın uygun fiyatlı sistem videosundaki gibi overclock ayarlarını yaptım. Ayarlar şu şekilde.
44 çarpan
1.4 voltaj
Digi+ destekli bir anakart olmadığı için o kısımı yapamadım.
Bütün bunları yapmadan önce bios u da güncelledim.

Ancak ayarları kayıt edip sistemi başlattığımda, windows logosu ekrana geliyor ve sistem reset atıyor. Bu şekilde bir döngü sürüp gidiyor. Sonrasında çarpanı 41 yaptım, voltajı 1.3 e düşürdüm. Tekrar aynı sorun. Sonra anakartın kendi önerdiği hazır overclock ayarına tıkladım. 3.6 olan. Ondan da aynı sıkıntı ile karşılaştım. En son pes ettim ve şu an 3.2 normal kullanıyorum.
Nerede hata yapıyor olabilirim. Sistem bilgilerini de aktarayım.

Anakart : ASUS H81M-C Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI Anakart

Ekran k : Asus GT730 DDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Ram : GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

CPU fan: COOLER MASTER HYPER TX3 EVO 775/1155/1156/1366&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Güç Kaynağı : FSP HYPER 700 SERİSİ 700W GÜÇ KAYNAĞI

Şimdiden teşekkür ederim.

Edit: İşletim sistemi windows 7 32 bit

4 GB RAM ve 32 bit işletim sistemi olmamış. Win 8.1 veya Win 10 64 bit kurmanız lazım. 700 W güç kaynağı'da çok aşırıya kaçmış. 500 W almalısınız ki en azından ileride yeni bir kartı rahatlıkla takın ancak 4 GB ram G3258 ve GT730 için 700 W çok fazla. Oyun için ise ekran kartı'da kötü en azından 750Ti olmalı idi.

4 GB RAM ve 32 bit işletim sistemi olmamış. Win 8.1 veya Win 10 64 bit kurmanız lazım.

32 bit sistem kullanmam gerekiyor. Atölyede kullandığım bir PC bu. CNC makineyi çalıştırmak için kullanıyorum. CNC makinenin yazılımı da 32 bit desteklediği için alternatiflerimi kısıtlıyor. :S

Acaba ram den dolayı yapıyor olabilir mi? windows 3.5 Gb görüyor Ram i.

Evet RAM'den dolayı 3.5 GB yazar. 32 bit'in değişik sürümleri 3.5 GB'a kadar destekliyor. Bütçenizi yazar iseniz daha düzgün bir sistem toplayabiliriz.

Evet RAM'den dolayı 3.5 GB yazar. 32 bit'in değişik sürümleri 3.5 GB'a kadar destekliyor. Bütçenizi yazar iseniz daha düzgün bir sistem toplayabiliriz.

Aslında yukarıda yazdığım sistemi dün yeni topladım. Ekonomik ve iş görür bir sistem olacağını düşündüm. Daha iyi bir anakart alabilirdim ancak LPT portunu artık ne yazıkki yeni nesil anakartlara koymuyorlar. Olanı var elbet. Ama bulabildiğim ve işimi göreceğini düşündüğüm en ekonomik olanı buydu. O sebepten bu anakartı tercih ettim.
Yani özetle şu an bunu kullanmaya biraz da mecburum gibi. Ama overclock da yapabilseydim çok mutlu olacaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…