G3258 ve H81M-C İle OC Yapılır mı?

Bizim burada da cnc ve lazer var. Çok eski bir bilgisayara bağlılar burada da özel bir sebebi mi var ? Ayrıca bildiğim kadarıyla 64 bit kursan da 32 bit programlar çalışıyor. Çünkü grafik bilgisayarlarımız 64 bit ama corel vb. programların çoğusu 32 bit olarak kuruluyor. Bir de cnc programları nasıl kuruluyor çok mu zor bir format gerek buradakine ama burada dediklerine göre kimse cesaret edemiyormuş cnc programlarını kurmaya.

Bir de cnc programları için gördüğüm kadarıyla hiç gerek yok overclock için.

Anakart için demek ki işlemciyi besleyemiyor diyebiliriz bu sebeple anakartını biraz daha kaliteli bir şeyle değiştirmen iyi olur ve oyun oynamayacaksan ekran kartını boşuna almışsın intel hd graphics kullanabilirdin.

USB PORTUNU LPT1 PORTU OLARAK KULLANMAK

Burada bulduğuma göre lpt portunu usb ile kullanabiliyorsun anladığım kadarıyla bakmanı tavsiye ederim ancak ben hiç bir şey anlamadım :D

Son düzenleme:
G3258 + TX3 Evo alacağınıza İ3 4170 te alabilirdiniz. Stok soğutucu yetiyor ve G3258 den daha performanslı bir işlemci.

Haklısınız. Böyle overclok yapamayacağımı bilseydim gerçekten bu şekilde bir sistem toplamazdım.

Bizim burada da cnc ve lazer var. Çok eski bir bilgisayara bağlılar burada da özel bir sebebi mi var ? Ayrıca bildiğim kadarıyla 64 bit kursan da 32 bit programlar çalışıyor. Çünkü grafik bilgisayarlarımız 64 bit ama corel vb. programların çoğusu 32 bit olarak kuruluyor. Bir de cnc programları nasıl kuruluyor çok mu zor bir format gerek buradakine ama burada dediklerine göre kimse cesaret edemiyormuş cnc programlarını kurmaya.

Bir de cnc programları için gördüğüm kadarıyla hiç gerek yok overclock için.

Anakart için demek ki işlemciyi besleyemiyor diyebiliriz bu sebeple anakartını biraz daha kaliteli bir şeyle değiştirmen iyi olur ve oyun oynamayacaksan ekran kartını boşuna almışsın intel hd graphics kullanabilirdin.

USB PORTUNU LPT1 PORTU OLARAK KULLANMAK

Burada bulduğuma göre lpt portunu usb ile kullanabiliyorsun anladığım kadarıyla bakmanı tavsiye ederim ancak ben hiç bir şey anlamadım :D

Bilgilendirme ve düşüncelerin için öncelikle çok teşekkür ederim. Atölyede kullandığım makinenin yazılımı ne yazık ki 64 bit te çalışmıyor. 64 Bit kullananlar var biraz araştırdım ama bunun için özel kartlar var. Türkiyede bulamadım. Yurt dışından ise fiyatı 1000 TL civarına geliyor. LPT yi usb ye çeviren kartlarda işe yaramıyor ne yazık ki. Kullandığım makine hem usb hem de LPT1 kullanıyor. İkisi aynı anda aktif olmak zorunda. Grafik kartını ise o şekilde aldım arada csgo tarzı çok güç istemeyen oyunlarda oynadığım oluyor.

CNC programları için dediğin gibi çok güçlü bir bilgisayara gerek yok cidden. Ancak çizimleri de aynı pc üzerinden hallettiğimden bazen kesim esnasında bilgisayar da kasılma olabiliyor. Mili saniyelik bir süre makinede tekleme yapıyor.

Bu arada CNC yazılımı için kurulum evet biraz zahmetlidir. Benim kullandığım program MACH3. Programın ayarları olduğu dosyayı yedeklediğim için yeni kurulumda sadece ayarlı dosyayı tekrar yeni kurduğum klasöre atmam yeterli oluyor. Çok fazla CNC programı mevcut. Kullandığınız programın varsa mach3 gibi tüm ayarların kaydedildiği bir dosya, onu bulup yedeklemeniz sanırım yeterli olacaktır. Yada ayarların olduğu tüm ekranların öncesinde ekran görüntülerini de alıp riski biraz daha azaltabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben bizim sisteme baktım da lpt kartı varmış ve de format işine karışmıyım en iyisi :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı