G3258 ve H81M-Plus sistemde OC

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim, overclock hakkında bir kaç sorum olacak cevaplandırırsak sevinirim.
Sistem toplama arefesinde olduğum şu günlerde İntel Pentium G3258 işlemcisini almayı düşünüyorum. Fakat kafama takılan birden fazla soru var. Ben H81M-Plus anakarta bu işlemciyi taksam ve Asus Optimal ile OC yapsam BF4 MP'de yeterli gelir mi? Varsayalım gelmedi. Bu OC'nin üstüne çıkarsam ne tür durumlarda işlemciyi yakma şansım var? İşlemcinin çöp olması için aşırı mı ısınması gerekiyor? Yani arkadaşlar ben hayatımda OC yapmamış biri olarak soruyorum: OC ne kadar tehlikeli? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
@BilgisayarKurdu @Recep Baltaş

O işlemci OC'suz hali ile de BF4 için gayet yeterli bir işlemci yani darboğaza neden olmaz.
Zaten stok fan kullanıyorsunuz, iyi bir soğutucu olmadan OC yapmanız tavsiye edilmez.

Harici bir soğutucu almadan da elbette yapabilirsin ancak bunun bir sınırı olur, voltaj vermeye başladığında sıcaklık artışını gözlerinde görürsün.
İşlemci belki yanmaz ancak sistem yük altına girdiğinde kendini kapatmaya başlar.

Bilinçsizce yaparsanız sisteme zarar verme riskiniz elbette var. Bu yüzden stok soğutucu ile bu işlere kalkışmayın, zaten ihtiyacınız da yok.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı