G3258 ve R9 285 Darboğaz

Black_Ang3l

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Recep baltaş burada i5 4690K ile yarıştırıcaz diyor ya da tam kendimi riske atmiyim i5 ile yarıştıracağız diyor.

İntel niye 300 TL'lik işlemciyi 1000 tl'lik işlemcilerle yarıştırsın ? i3 3220 işlemci var şu an.

Ekran kartı olarak r9 285 planlıyorum.

Darboğaz yapar mı ? Ne kadar powersupply almalıyım ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep ağabeyin tek hatası var o da G3258'i tahtın varisi yapması.
R285 190 w güç tüketiyor, sistemin diğer bileşenleri ile en fazla 350 w güç çekecektir. 500 w kaliteli bir psu işini görür. İleriye dönük olması için 600 w almanda fayda var.
İşlemciye yük bindiren oyunlarda en fazla %30 dar boğaz olur. DX12 destekli oyunlar ile dar boğaz sorunu ortadan kalkacaktır.

Adamlar aldı işlemciyi overclock yaptı ve TitanX ile test yaptılar. TitanX'de bile darboğaz yapmayan işlemci r9 285'te neden yapsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sana mı inanayım yoksa test sonuçlarına mı? BF4 multiplayer testi de var, izle ve öğren.

@Göksel: Tartışma kültürün yoksa forumlarda boşuna vakit kaybetme.
@Silinen üye Elimde G3258 ve Powercolor R9 285 var. Bu bileşenlerle herhangi bir darboğaz söz konusu değil. 4.5 GHz'de stabil olarak darboğaz yaşamadan kullanıyorum.
Hocam, hangi oyunlarda yapmıyor? Yıl olmuş 2015 BF4,GTA 5,Witcher 3 gibi oyunlar G3258'e güvenip sistem kurmak pek akıl karı değil. Alınmışken i3 alınmalı.

Ayrıca arkadaş o.c yapacak ise soğutucu alması lazım soğutucu parası+3258 parasına i3 4160-70 alabiliyorken 3258 almak mantıklı değil .

Ben 64 kişilik BF4 Locker haritasında curcunanın tam anlamıyla döndüğü yerde darboğaz yemiyorsam başka hiçbir yerde yemem inan. Ayrıca G3258 yanında verilen stok soğutucu ile OC yaparak kullanan çok arkadaş var. Darboğaz yapar deyip kestirip atmak doğru değil. İ3 4160 veya 4170 almak elbette daha mantıklı. Ben video çekmeye başladığım için İ5 4460 aldım, doğru bazı yerlerde yetersiz kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…