Merhaba arkadaşlar, G3258 işlemci kullanıyorum anakart'ım Asus H81M C stok soğutucu kullanıyorum ve 4.3 Ghz ye OC ettim. Sony vegas pro 11'de video render ederken veya oyun oynarken yük altında 69 ve 70 derece arasında gidip geliyor. Sizce Hz ve voltajı düşürmelimiyim yoksa bu normal midir? Umarım Aida64'de doğru yere bakıyorumdur.
İşlemci sıcaklığı iyi ama çekirdek sıcaklıkları biraz fazla. Şöyle yapabilirsin ; işlemci'ye voltaj vermeden 4.0 GHz'ye çıkarabilirsin. Ben öyle kullanıyordum. Isınma sorunu olmuyordu. Teşekkürler.
Arkadaşım ben sana cevap vereyim. Ben G3258 ile HD7950 birlikte kullanıyordum. GTA 5 den başka hiçbir oyun kasma yapmıyordu. Her ayarlar Full şekilde oynuyordum. Oyunlarım korsan olduğu içinmidir bilmiyorum ama GTA 5 ten başka hiçbir oyun kasma yapmadı. İşlemci fiyatına göre on numara. Birazda OC verirsin alırsın 4.4 GHZ'ye kullanırsın kendine güle güle. Ben 4.0 GHz'de voltaj vermeden kullanıyordum. Anakartım ise Asus H81M-D. 5 GHz'ye çıkaranlar var ama tabiki iyi bir soğutucu ve iyi bir anakart lazım. Teşeklürler.
İşlemci sıcaklığı iyi ama çekirdek sıcaklıkları biraz fazla. Şöyle yapabilirsin ; işlemci'ye voltaj vermeden 4.0 GHz'ye çıkarabilirsin. Ben öyle kullanıyordum. Isınma sorunu olmuyordu. Teşekkürler.
4.3 Ghz için en uygun voltaj değeri nedir ? ben 1.250 ve cıvarlarında verdim ama hep mavi ekran aldım 1.315 verdim prime95 15 dakikka çökmeden çalıstı ama 1.315 biraz fazla gibi 4.3 Ghz için kaç voltaj vermeliyim ?
Ben komple sistem topladım Vatan Bilgisayar'dan ordaki çalışan şahıs bana H81M p33 ile sorunlar yaşayabileceğimi ileride daha güncel işlemciler takabilmem için H81M C verdi gayet memnunum bi problem göremedim şu ana kadar, işlemci ise şans işi bazen iyi geliyo bazen kötü benimki biraz takoz 4.4 veya 4.3 Ghz deneyeceğim ama uygun voltaj değerleri arıyorum.