G402 Orta tuş basmama sorunu

entersizklavye

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bugün g402 faremin orta tuşunun basmadığını farkettim. Tekerlek çalışıyor fakat orta tuş basmıyor, yazılımdan da baktım herhangi bir tuş ataması yok. Garantisi yok ne yapmalıyım?

Bende de G402 orta tekerlek çalışıyor ama tuş çok sert basınca çalışyor. Yani kullanım dışı oldu. Sırf bu sebepten de mouse'ı çöpe atmak yazık. Var mıdır bir çözümü acaba

İlk önce tekerlek içerisinden fare'nin arka bölümüne doğru basınçlı hava basmayı deneyin. Basınçlı hava spreyiniz yok ise kuvvetlice üflemeyi deneyebilirsiniz.
Eğer sonuç alamaz iseniz fareyi açıp tuşun içerisine %70 alkol dökerek bir süre tuşa seri olarak basın tabi bu işlemi yaparken farenin usb ile bağlı olmaması gerekir :)
Son çözüm uygun switch'i belirleyip değiştrimeniz. Kendiniz de yapabilirsiniz veya bir elektrikçi de kısa sürede yapabilir.

dbed9850_XJKPztC.jpeg

Selam kardeşim, senin cevabını okmadan önce YouTube'da sökülme videosu buldum, meğer kolaymış vidalardan sökmek.
İçini açınca klavyelerde yaşanan toz, ekmek kırıntısı, saç, kıl benzeri birçok pislik mouse tekerleğinin oralarda kümelenmiş.
Bir fırça ile 2-3 dakika temizledim, üfledim.
Taktım, eskiden tüm gücümle basınca çalışan tuş normal tıklamaya cevap vermeye başladı. Meğer kablonun ve tekerleğin oralardan pislikler içeri kaçabiliyormuş, öğrenmiş oldum
Senin anattığını okumadan yaptığım için alkol kullanmadım ama bu da yetti görünüyor. Eğer yine teklemeye başlarsa dediğini yapacağım. Çok teşekkürler yardımın için.
Sevgiler.

İlk önce tekerlek içerisinden Fare'nin arka bölümüne doğru basınçlı hava basmayı deneyin. Basınçlı hava spreyiniz yok ise kuvvetlice üflemeyi deneyebilirsiniz.
Eğer sonuç alamaz iseniz fareyi açıp tuşun içerisine %70 alkol dökerek bir süre tuşa seri olarak basın tabii bu işlemi yaparken farenin USB ile bağlı olmaması gerekir :)
Son çözüm uygun Switch'i belirleyip değiştrimeniz. Kendiniz de yapabilirsiniz veya bir elektrikçi de kısa sürede yapabilir.

Eki Görüntüle 609450

Kahramanımsın usta tekerin oraya üflemenin çalışmasını cidden beklemiyordum çok sağ ol.

İlk önce tekerlek içerisinden fare'nin arka bölümüne doğru basınçlı hava basmayı deneyin. Basınçlı hava spreyiniz yok ise kuvvetlice üflemeyi deneyebilirsiniz.
Eğer sonuç alamaz iseniz fareyi açıp tuşun içerisine %70 alkol dökerek bir süre tuşa seri olarak basın tabi bu işlemi yaparken farenin usb ile bağlı olmaması gerekir :)
Son çözüm uygun switch'i belirleyip değiştrimeniz. Kendiniz de yapabilirsiniz veya bir elektrikçi de kısa sürede yapabilir.

Eki Görüntüle 609450
Öncelikle çok teşekkür ederim. Aliexpress'ten switch bakıyordum. Araştırma yaparken bu konuya denk geldim. Sadece kuvvetlice üfleyerek sorunu çözeceğim hiç aklıma gelmezdi. 😅 Sağ olasın 😂🥰

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı