G41 Chipsette 2x8 GB DDR3 16 GB RAM Çalıştırma

Berat TATAY

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Meslek
Technoland-Inc Kurucusu
Halihazırda kendi sistemimde LGA 771 pin kendinden modlu Xeon X5460 işlemciyi kullanıyorum gayette memnunum. Anakartım 2011 üretimi Asrock G41M-VS3 R2.0 BIOS'um güncel. P1.90 sürümü. Gelelim videoyadaki sisteme. ECS g41t-m7 anakarta ve core 2 duo e7600 işlemciye sahip GTX 460 ekran kartı bulunuyor. GTX 960 ile uprage edip sanıyorum hyperx genesis 2 KHX16C9K2/16X serisi 2x8 GB DDR3 1600 MHz RAM takmışlar. G41 anakartlarda max 8GB olarak belirtilirken madem çalıştırıyorsa neden söylenmiyor karış karış tüm forumlarda araştırdım başka deneyen bir kullanıcı veya forum bulamadım gerçi p55 chipsetli anakartlarda 4 slot max 16 GB söylenirken. 32 GB çalıştıran gördüm X58 anakartlarda 6 slot max 24 GB söylenirken 48 GB kit takıp çalıştıran çok kullanıcı var forumlarda. Nedeni nedir? Olur mu olmaz mı? @Recep Baltaş ve @Ali Güngör abilerim cevaplar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videoyu yollar mısın bana buradan? Ayrıca çalışmaz diye birşey yok, çalışabilir ancak şans işi biraz. Elinde patlama ihtimali var RAM'lerin. Tek bildiğim Kingston RAM'lerin çalışmadığı. 4GB tek modüller için konuşuyorum.

Ufak bir tavsiye, Xeon işlemci taktıysan anakart BIOS'unu modlamayı unutmamışsındır umarım

Biosumu 4-5 ay evvel 1.50 sürümden Asrock resmi sitesisinden 2013 te yayınlanan son biosa güncelledim bios stock modlu biosa gerek duymadım voltaj değerlerinde sıcaklıklarında herhangi bi sorun yok peformansta da bi sıkıntı yok gayet stabil.. video linki burada

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca anakartın sitesindede 4 Gb ramler 16 chipli olması gerektiği belirtiliyor denedim 8 chipli 4 gb tek modül rami çalıştırmıyor. Lga 775 Pin DDR 3 anakartların hepsinde durum böyle 16 chipli olması gerekiyor 16x256 mb 8 gb tek modüller zaten 16 chip onda sıkıntı yok ama çalıştırıp çalıştırmayacağı önemli

Son düzenleme:
Arkadaşın dediği gibi bu işler şans işi. Anakartın desteklemediği işlemciyi de şansınıza bağlı olarak takabilirsiniz. Benzeri durumlar Technopat'ta da mevcuttur. Ayriyetten G41 anakartlar zamanında 16 GB olmadığından -belkide vardır ben öyle biliyorum, varsa da popüler değil- 8 GB meşhurdu. Bu yüzden destek olarak 8 yazmışlardır. Şayet 16 çalıştırsa bile eski olduğu için güncellememiş olabilirler.

Şu an internetim gereksiz yavaş, o yüzden araştıramadım. İnternette detaylı bir Google araması yap. Aynı anakartı kullanan insanları araştır, hangi bellek modüllerini kullandıklarına bak, ona göre sipariş ver o zaman. Ya da bir bilgisayarcıya gidip rica edersen de çok sıkıntı çıkaracaklarını zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…