G41m combo anakartım var üzerine takılı 4 GB Kingston + 2 GB Elixir RAM var. Sorun şu ki benim toplamda 6 GB olan RAM'lerimi sistemde 4 GB olarak okuyor iki RAM'in birbirine uymadığını düşündüm başta bu yüzden 2 GB olanı çıkartıp tekrar denedim ve sistem 2 GB okudu bu sefer de. İnternette biraz arattım birkaç kişinin bu anakarta her RAM'in uymadığını söylediğini gördüm ama böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum. Benim bu RAM'leri 4+4 8 GB yapmam gerekiyor bu yüzden 2 GB olan yerine 1 tane 4 GB daha alacaktım ama bu sorun kafama çok takıldı. RAM'lerin fotoğraflarını ekliyorum umarım çözülür.
Yüksek ihtimalle RAM'ler kendi aralarında uyumsuzluk yapıyor, daha öncesinde 6 GB olarak mı kullanıyordunuz yoksa yeni mi aldınız birini? Kullandığınız RAM'lerin aynı marka model olması uyumsuzluk sorunlarını ortadan kaldırır.
Yüksek ihtimalle RAM'ler kendi aralarında uyumsuzluk yapıyor, daha öncesinde 6 GB olarak mı kullanıyordunuz yoksa yeni mi aldınız birini? Kullandığınız RAM'lerin aynı marka model olması uyumsuzluk sorunlarını ortadan kaldırır.
Uzun süre önce almıştım. Daha önce elimdeki 2 GB olan RAM'in yanında 1GB yine aynı marka başka RAM vardı, oyun oynayacağım için en azından şimdilik 6 GB yapayım sonra 2 GB olan yerine 4 GB bir RAM alır ve 8 GB RAM ile idare ederim diye düşünüyordum ama RAM'i taktığımda sistemde 4 GB görmüştüm ve açıkçası biraz araştırıp anakartıma her RAM'in uymadığı sonucuna varıp bir süre böyle idare etmeyi doğru buldum. RAM'lerin birbiri ile uyumsuz olma olayını 2 GB olan RAM'i çıkartıp 4 GB olanı taktığımda yine 2 GB göründüğü zaman kendi kafamda bitirmiştim açıkçası şu an ne yapacağımı bilmiyorum buradan çıkacak sonuca göre davranacağım.
Bir yerde kullandığım RAM'in 4 GB değil 2+2 Dual RAM olabileceğini söylediler ama RAM'in üstünde direk olarak 4 GB yazıyor böyle bir şey mümkün olabilir mi?
Bir yerde kullandığım RAM'in 4 GB değil 2+2 Dual RAM olabileceğini söylediler ama RAM'in üstünde direk olarak 4 GB yazıyor böyle bir şey mümkün olabilir mi?