G410 End, Delete ve Enter tuşlarına dökülen kahve nasıl temizlenir?

Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
9.256
Makaleler
15
Çözümler
18
Öğlen döküldü soğuktu zaten. 1 saat önce gördüm ki kahveyi tam silememişim, vidalarını sökmek için ters çevirdim ve soket takılıydı. Sökemedim klavyeyi plastik ayrılmadı vazgeçtim. Döndürdüğümde LED'ler mavide End tuşunda sadece Green, Delete tuşunda Blue ve Enter tuşunda da yine Blue çalışmıyordu. Şimdi maalesef uygulamadan o tuşların LED'ini devre dışı bıraktım. 2018'den beri yoldaşım olan klavye vurdumduymaz halim yüzünden LED'lerinde hasar gördü.

Çift basma olayında alıştık, senelerdir çift harf ile yazıp geri siliyoruz. Bazen Z tuşu, basen S, bazen I, bazen X kafasına göre yani.

Soruya gelirsek bu klavyenin içini açmadan nasıl temizleriz? İçindeki damlayan kahve yer yerine yayıldı ve öyle kuruyacak. Dışından fark etmiyor ama yine de temizlemek isterim. Mesela suda temizlesek desem 1 gün kurumasını bekleyemem.
 
Son düzenleme:
@Ella Freya, tuş çıkarmadan temizleyebileceğinizi sanmam. Mecburen tuş çıkaracaksınız gibi gözüküyor. İnternette tuş çıkarıcı aparatlar görmüştüm, isterseniz onlardan satın alabilirsiniz bir tane.
 
@Ella Freya, tuş çıkarmadan temizleyebileceğinizi sanmam. Mecburen tuş çıkaracaksınız gibi gözüküyor. İnternette tuş çıkarıcı aparatlar görmüştüm, isterseniz onlardan satın alabilirsiniz bir tane.
Tuşlar yandan çekince çıkıyor da kötü olan o bozulan ledlerin olduğu tuşlar artık çok sert basıyor. İyi bir temizlik şart oldu komple çıkartıcam bir şekilde.
 
@Ella Freya, iyi olacaktır. Üşengeçlik yapmaya gerek yok, sonradan sorun çıkartabilir. Kolay gelsin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı