G41MT-S2 anakartı ile H110M anakartı boyutları aynı mı?

Emre6700

Hectopat
Benim eski PC var. G41mt-s2 anakart, E5700 İşlemci, 4GB RAM var. Ben kasayı değiştirmek istemiyorum. Bu kararım bütçe ile alakalı. Kasaya pek para kalmıyor yani. Sorum şu ki, ben g41mt anakartımı çıkarıp yerine h110m anakartını vidalayabilir miyim? Yani boyutları olsun, vida yerleri olsun aynı mıdır?

Toplayacağım sistem budur:

İntel i3 6100
Gigabyte H110M-Pro VD
Kingston 8GB RAM
EVGA 500w PSU
HDD eskisi ile devam etmeyi düşünüyorum çünkü içinde bir sürü foto video falan var. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Kasa, hangi model anakartları destekliyor önce sitesinden onu öğren (ATX, extended ATX, ATX) daha sonra alacağın anakart kasanın desteklediği anakart tiplerinden birine uyuyormu ona bak. Zaten vidaları anakartın içinde geliyor fakat gelmediğini düşünelim bilgisayar mağzalarında anakart vidaları, kasa vidaları satılıyor cüzi bi fiyata satın alabilirsin. Hayırlı olsun şimdiden.

Kasanın üzerinde herhangi bir model veya marka yok. Hiç yazı yok yani öylesine ucuz kasa. Ama güzel sade görüntüsü var. O yüzden siteden falan bakamıyorum. Ben vidalari dert etmiyorum zaten. Anakartın üzerindeki vida yerleriyle kasanın içindeki vida yerleri uygun olur mu, yani üst üste düşer mi onu soruyordum?

Eğer internet sitesi yoksa yada klavuzu falan yoksa elinde, anakartı söktükten sonra böyle kabartma şeklinde kasanın içinde mutlaka yazıyodur. şuanki microATX anakartın ve alacağında microATX ise zaten vidalaması aynı oluyor.

evet ikiside MicroATX anakartlar, Vida yerleri aynı olucaktır 100% değil mi?

Boyutlarında 2cm kadar fark var

evet 100% standart vidalama yuvaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…