Aklıma bir şey daha takıldı. Diyelim ben Q9550 ile 3.8 GHz OC yaptım. X5460 ile de 3.8 GHz OC yaptım.
İkisi aynı performansımı verir?
Hangisi daha çok ısınır?
@lülünaz Q9550 çok daha az ısınır. X5460 cidden aşırı derecede ısınma sorunu bulunduran bir model ancak iyi bir anakart ile yüksek değerlere çıkılabilir. Voltaj kısmında da çok fazla titiz olmaya gerek duymaz bir de.
Q9550 ise çok daha az TDP değeri istediğinden dolayı daha az ısınacaktır ancak onda da voltajı veirirken çok ince ayarlamanız gerek yoksa yanar işlemci. C2Q serisinin asıl sorunu da bu.
LGA 775 pin için X5460 önermem onun yerine çok daha kararlı olan E5450 alınmasını öneririm ben. Aslında LGA 775 için Xeon önermem.
Q9550 için çok uğraşırsınız sonra ekran kartı upgrade yapınca ancak şu anda RX550 için gayet yeterli. X5460 aşırı ısınacağından adam akıllı LGA 775 desteği bulunan bir soğutmaya ihtiyacınız olacak.
Bu yüzden ne kadar önermiyor olsam da Xeon E5450 almanız şu durum için çok daha iyi olacak. Önerirmiyin hayır önermem ancak bu iki işlemcinin ortası ve en kararlı halidir e5450.
Q9550'den daha az TDP değeri var 80W gibi düşük bir değer. 120W TDP değeri sunan X5460 ile neredeyse aynı performansı vermekte ve sıcaklık değerleri Q9550'ye göre düşük.
Şimdi diyeceksiniz Q9550 önerdiniz ne oldu da Xeon diyorsunuz. Kişiden kişiye vereceğim öneri değişir. Bunca konunuzda yardımcı olduktan sonra ileride o.c yapacağınızı ve çok ince yapmak ile uğraşmak istemediğinizi düşünüyorum. O yüzden en iyi tercih E5450 olacaktır.
Peki 350 Watt güç kaynağım tam olarak E5450'yi besler mi?
Bir de OC yapmamın nedeni aldığım bir ürünün sınırlarını zorlama isteğidir. Darboğaz olmasa bile yapmadan kendimi tutamıyorum. Ekran kartını upgrade yapmayacağım. Zaten sonra güncel bir sisteme geçeceğim.
Peki 350 Watt güç kaynağım tam olarak E5450'yi besler mi?
Bir de OC yapmamın nedeni aldığım bir ürünün sınırlarını zorlama isteğidir. Darboğaz olmasa bile yapmadan kendimi tutamıyorum. Ekran kartını upgrade yapmayacağım. Zaten sonra güncel bir sisteme geçeceğim.
Bu videoda anladığım kadarıyla 2.9 GHz'de kullanıyor. Ve sonuçlar bana göre gayet iyi. Anladığım kadarıyla OC yapmamış.
@@Shuichi Tatsuo
Bir de fazla OC yapamayacağım için ekstra soğutucu almama gerek var mı?