G4400 - R7 250 sistem masaüstü dahil pek çok şeyde donuyor

Floem

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB 2133MHz CL15
SSD veya HDD modeli
WD5000AAKX
Ekran kartı
MSI R7-250 2 GB.
Anakart
H110M Pro VD-Plus
İşlemci
Intel Pentium G4400.
Merhaba arkadaşlar,
Google Chrome'u açarken veya Dosya Gezgini gibi uygulamaları kullanırken zaman zaman uzun süre yanıt alamıyormuş gibi donma sorunlarıyla karşılaşıyorum.
League of Legends oyununu en düşük ayarlarda oynadığımda CPU %70, GPU ise %46-30 arasında performans gösteriyor. En yüksek ayarlara çıkardığımda ise CPU %80, GPU %60 seviyelerinde çalışıyor.
Yazılım geliştirmeye yönelik olarak Visual Studio kurulumu yaptım ancak kullanmama izin vermiyor. Her açılışında 1-2 dakika sonra yanıt vermeyi durduruyor, ardından düzeliyor ve tekrar donuyor.

Düşündüğüm, anakart ve işlemciyi değiştirmek. Eğer işlemci önerileriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
Google Chrome'u açarken veya Dosya Gezgini gibi uygulamaları kullanırken zaman zaman uzun süre yanıt alamıyormuş gibi donma sorunlarıyla karşılaşıyorum.
League of Legends oyununu en düşük ayarlarda oynadığımda CPU %70, GPU ise %46-30 arasında performans gösteriyor. En yüksek ayarlara çıkardığımda ise CPU %80, GPU %60 seviyelerinde çalışıyor.
Yazılım geliştirmeye yönelik olarak Visual Studio kurulumu yaptım ancak kullanmama izin vermiyor. Her açılışında 1-2 dakika sonra yanıt vermeyi durduruyor, ardından düzeliyor ve tekrar donuyor.

Düşündüğüm, anakart ve işlemciyi değiştirmek. Eğer işlemci önerileriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Burada anakartınızın desteklediği işlemciler ve hangi işlemcinin hangi bios sürümünde çalıştığı yazıyor. İ7 6700 mantıklı bir tercih olur uyguna bulursanız.

Dosya Ekleri

• HDTune_Error_Scan_WDC_____WD5000AAKX-001CA.png
    HDTune_Error_Scan_WDC_____WD5000AAKX-001CA.png
    15,1 KB · Görüntüleme: 25

Burada anakartınızın desteklediği işlemciler ve hangi işlemcinin hangi BIOS sürümünde çalıştığı yazıyor. i7 6700 mantıklı bir tercih olur uyguna bulursanız.

Anladım teşekkürler, başka işlemci tercihleriniz var mı? 2000TL civarı veya altı.

Bad sectorlü disk kullanmadan kaynaklanıyor donmalar, bozuk yerden dosya okumaya çalışınca tıkanıp kalıyor.

Yani işlemci değiştirmek yerine HDD değiştirmek daha mı mantıklı veya bu sorunları hangisini alarak çözerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı