G4400 ve R7 240 Sistem Yükseltme

uguratakan

Megapat
Yer
visor01 @ istikram.
Daha fazla  
Meslek
Mobil Uygulama Geliştirici
İşlemcim G4400, Anakartım MSI H110M PRO-VD , RAM'im 4GB DDR4 2133 Mhz , ekran kartım MSI R7 240 2GB.
Elimde 700 TL gibi bir para var ve ben bunu bilgisayarıma yatırmak istiyorum ama kararsız kaldım. İlk önce Z170 veya Z270 bir anakart alıp üzerine daha sonraları İ7 6700K alacaktım böylece bilgisayarım güncellerken kullanım dışı kalmayacaktı fakat bazı arkadaşlar 8'inci nesile yönelmemi tavsiye ettiler ki bende i7 6700k yada 7700k bulamadım 6700 bulabildim 1600 TL ama o fiyata da İ5 8400 var sıfır ürün ve daha güçlü. O işlemciyi almak istesem anakartı 8'inci nesil almam gerekiyor bu seferde anakart boş boş yatacak evde garantisinden yiyecek boşu boşuna çünkü G4400'ı takamayacağım ne yapsam bilemedim fikirlerinizi bekliyorum.
Ekleme: FSP 700W 60AHBC 80+ PSU var sistemde yeni aldım

Son düzenleme:
Nesil değiştirmek yerine aynı soket üzerinden geliştirmeye yönelin. Atıyorum I7 7700, 16 GB RAM ve güçlü bir ekran kartı takabilirsiniz ileride. Anakartı değiştirmek için fazladan para harcamayın.

Elinde 700 lira var ama 1600 liralık işlemci tavsiyesi mi istiyorsun? Ne dediğini anlayamadım konuda.
700 liram var ama şimdilik bir süre sonra (tahmini 2 3 ay) sonra memurluğa başlamış olurum o sırada işte 1600 liralık işlemciyi alabileceğim fakat şuan o işlemci için zemin hazırlamak istiyordum fakat şuanda 700 tl ye 4400 dan daha iyi bir işlemci yada r7 240 dan daha iyi bir ekran kartı almaya karar verdim sonrasında komple 9. Nesil sisteme yada ryzen e geçeceğim şimdiki soru şu bu sistemin en düşük kısmı neresi yani ekran kartını atıyorum bi 470 yapsam besler mi ?

Çarpan kilidi açık işlemci olsaydı derdim ki overclock yap al sıkıntı yapmaz diye ama sendeki illa darboğaz yapar. En zayıf halka işlemcin. RAM'i de 8'e çekmen lazım en az artık.
Bu fiyat bandında işlemci de bulamadım ki 4400 dan 4560 a geçtiğime değmez

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı