G4560-1050Tİ Battlefield 1 Darboğaz

Yer
Avustralya/Melbourne
Daha fazla  
Meslek
Elektrikçi. Yakında olabilirse Ekonomist.
Arkadaşlar sistemim G4560-1050Tİ-8 GB 2133 MHz RAM tek kanal. Battlefield 1 oynarken işlemci ekran kartından yaklaşık %30 daha fazla çalışıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu sorunu birazcık azaltmak için RAM takviyesi yapın diyorlar. Size de danışmak istedim bu konuda. Herhangi başka bir tavsiyesi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca şu an kullandığım RAM TeamGroup 8 GB 2133 MHz. Bunun aynısından bir tane daha bulamadım. Onun yerine Corsair 4 GB 2133 MHz olandan alsam bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Battlefileld 1 64 kişilik sunucularda 7. Nesile kadar i5 işlemciler stok hızları ile bu oyunu oynatamıyor.
Yani işlemci yükseltmesi haricinde yapacak çok bir şey yok. Biraz overclock ile 32 kişilik sunucular belki oynanabilir. Ama kesin çözüm bu değil maalesef.

Her zaman değil. Ben Ultra'da drop yaşarken Scale %80 yapınca akıcı oynayabiliyorum. Ama 1080P LOW %100'ü tercih ediyorum.
Her zaman öyle. Bakın şöyle düşünün bizim kaliteyi artırıp kare oranını düşürmemiz gerekiyor ki işlemci bunu yetiştirebilsin.
Diğer sistemim i7 4790 ve GTX 1070'de bile aynı sorunu yaşıyordum. Bana göre optimize özürlü oyunlardan biri. İlk çıktığında böyle değildi.

Her zaman öyle. Bakın şöyle düşünün bizim kaliteyi artırıp kare oranını düşürmemiz gerekiyor ki işlemci bunu yetiştirebilsin.
Hocam, kayıt alıp atabilirim. Mesele her zaman ekran kartını beslemek değil, eldeki ile akıcılık yakalamak. Ben çözünürlüğü 2K yapsam da CPU LOAD %100, yani işlemcim 4GHz de bile yetmiyor. 1080P ultrada saçma droplar yaşıyorum ama LOW da akıyor. Mantığınıza göre sistemimde grafikleri artırdığımda ekran kartının daha fazla kullanılıp daha akıcı oynamam lazım ama öyle olmuyor. Bazı maplerde medium da bile saçma droplar yiyorum.

Benim gözlemlediğim 4 thread bir işlemci dahi bu oyunun 64 kişilik sunucularına yetmiyor. Fakat 4790 ile de sorun yapıyor ise ortada bariz bir sorun olduğu kesin.

Bu mantıkta amaç anlık takılmaların önüne geçmek yani dengesiz işlemci kullanımının önüne geçmek. Mesela şöyle sen düşük ayarlarda anlık takılmalar yaşarsın ama yüksek fps alırsın. Yüksek ayarda düşük fps alırsın ama takılma olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…