G4560-1050Tİ Battlefield 1 Darboğaz

Yer
Avustralya/Melbourne
Daha fazla  
Meslek
Elektrikçi. Yakında olabilirse Ekonomist.
Arkadaşlar sistemim G4560-1050Tİ-8 GB 2133 MHz RAM tek kanal. Battlefield 1 oynarken işlemci ekran kartından yaklaşık %30 daha fazla çalışıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu sorunu birazcık azaltmak için RAM takviyesi yapın diyorlar. Size de danışmak istedim bu konuda. Herhangi başka bir tavsiyesi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca şu an kullandığım RAM TeamGroup 8 GB 2133 MHz. Bunun aynısından bir tane daha bulamadım. Onun yerine Corsair 4 GB 2133 MHz olandan alsam bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç BF1 oynadın mı da bu sistemle besliyor diyorsun? Bence oynamadın. RAM almak sorunu tamamen çözmeyecek bu oyunda işlemcinin önemi ekran kartından kat be kat fazla.
Ben işlemci ekran kartını besleyebiliyor, ufak dar boğaz da olsa hissettirmiyor diyorum. BF5 oynadım.Oyun ağır bir oyun ultra da zaten oynamak isteyen bu sisteme sahip olmasın. Bizim anlattığımız RAM 8 GB ve RAM dar boğazı yaşatıyor.Siz halen işlemci çöp gözüyle bakıyorsunuz.Benim açıklamam o yönde. Aynı sistemin bende 16 GB RAM'li olanı var ve RUST gibi ağır bir oyunu 720p yayınını yapıyorum. Drop olmadan. Ve forumlarda bu işlemci ile mümkün değil dedikleri halde. Konuyu toparlıyorum. BF5 ağır bir oyun, fakat bu işlemci ekran kartını besleyebiliyor. Sınırda olmasına rağmen.
Hiç BF1 oynadın mı da bu sistemle besliyor diyorsun? Bence oynamadın. RAM almak sorunu tamamen çözmeyecek bu oyunda işlemcinin önemi ekran kartından kat be kat fazla.
Senin mantığına göre İ7 7700 alsın, RAM 8GB kalsın tamam. Sonra buraya yazsın sorun çözülmüş mü çözülmemiş mi?

Sakin ol reis. Elbette çift kanal bellek yükseltmesi bu tarz oyunlar için olmazsa olmaz faktörlerden bir tanesi. @FalconPolat sadece BF1 için işlemci yükseltmesi yapmanın, oluşabilecek darboğazın önüne geçmesi noktasında daha etkili bir yöntem olduğunu vurgulamış. Bu arada G4560 GPU intensive oyunların çoğunda 1050ti'ı besleyebilecek kapasitede bir işlemci.

Bana göre bütçe sadece 4 threads i5 almaya ve anakart+RAM değişikliğine gidilmeyecekse en azından 6600(K)/7500/7600(K) işlemcilerinin 1060 6G seviyesinde bir kartla ULTRA ayarlarda kullanıldıktan sonra alınabilir olduğunu düşünüyorum. Elbette daha stabil ve akıcı bir deneyim yaşamak için F/P olarak 12 threads'lik Ryzen 5 serisi işlemciler BF/AC serisi için biçilmiş bir kaftan.

Son düzenleme:
Gerçekten komik yorumlar yapılıyor. Tamam işlemci mükemmel bir işlemci değil ama daha önemli bir sorunu var arkadaşın. 8 GB BF gibi bir oyun için yetersiz. Bu kadar basit. 7700'da taksa RAM 8 GB kaldığı sürece illaki RAM darboğazı yaşayacak FPS dibe çakılacak çoğu zaman. Oyunlarda yaşanan darboğaz her zaman işlemcinin ekran kartına yaptığı darboğaz değildir bunları bildiğinizi varsayıyorum en basit örnek ağır oyunlarda HDD verileri yazarken bile darboğaza sebep olabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da gayet net bir şekilde anlatılmış, ölürken doğarken harita yüklenirken hatta ve hatta oyun içerisindeyken 8 GB RAM'in oyunu nasıl kısıtladığını izleyerek görebilirsiniz. Üstelik videoyu çeken adamın sisteminde i7 8700 ve GTX 1080Ti var. Bu yüzden anlatmaya çalışıyoruz işlemci mükemmel bir işlemci olmasa da ölü bir işlemci de değil. Eğer konu sahibi arkadaş RAM alırsa hem işlemcisi rahatlayacaktır hemde yediği droplar büyük ölçüde azalacaktır.

Bunun dışında işlemci yükseltmenin iyi geleceğini söyleyen arkadaşları da çok fazla yadırgamıyorum illaki daha iyi bir işlemci olsa 4560'dan, performansta o kadar yüksek olacaktır. Ama yukarda anlattığım gibi esas sorun RAM darboğazı. Ha RAM alınca 4560 uçacak mı 7700 performansı mı verecek hayır tabiki. Onunda bir kapasitesi var kendine göre. Ama droplardan kurtulacak çünkü bizzat aynısını yaşadım. 4560 ve RX 470'li sistemimde 8 GB varken BF'de her an drop yiyordum 0.1% ve 1% FPS değerleri 3-5 civarlarındaydı. RAM'i 12 yaptım ve şuan 0.1% ve 1% FPS 35-55 arasında. Uygun ayarları da yaptığım zaman 60 FPS stabil şekilde oynatıyor.

RAM her zaman eklenir. Ama işlemci yükseltmesi için eskisini satmak gibi bir mecburiyet var.

Asıl sorun bu bana göre. Biz adama RAM ekle işlemciden önce diye yırtınmak yerine git 1500 liralık 2000 liralık bir işlemci tak RAM'de illaki eklersin diyebiliriz, ama demiyoruz çünkü Türkiye şartlarında kolay mı abi? G4560'ı olan bir adam zaten PC'ye fazla para veremiyordur kendimden biliyorum. Onun için onu rahatlatacak daha düşük bütçede tavsiyeler gerekiyor. Bugün 200 liraya bir RAM ekler dropları yüzde yüze varacak derecede azaltır. Yarın durumu uygun olur çeker son model işlemciyi. Adamın öncelikli sorunu RAM darboğazıyken 1500 2000 liralık işlemcileri önerenleri anlamıyorum adam onu alacak durumda olsa neden şuan G4560 kullansın?

Aynen öyle hocam, kaç yorumdur yazdığım durumu sen de özetlemişsin. Yani pentium yazısını gören işlemci çöp işlemci değiştir mantığında. 8 GB RAM artık yetmiyor onu anlatmaya çalışıyorum. 8GB RAM'e i7 7700 taksa ne olur? Neyse konu uzar gider.

Onun farkındayım. Birazcık olsun azaltmaya çalışıyorum. Şuan 40 FPS civarı alıyorum çok oyuncuda. 50 FPS olsa bile benim için kardır.
RAM alırsanız neredeyse hiç FPS farkı olmaz. Boşuna masraf yapmayın. Oyun hakkında çok bilgim yok ama 8GB RAM ile oynayıp darboğaz yaşadığım bir oyun olmadı.

Ama "çift kanal" RAM yapmak için aynı RAM bellekten ya da ona benzer başka bir 8GB Modül alırsanız hem işlemcinin kapasitesi artar hem de RAM kaynaklı darboğaz varsa çözülür.

Benim demek istediğim şu. İşlemci yükseltmesi yapılacak ise i5 almayın. Umarım özetim anlaşılmıştır.
RAM yükseltmesinin de faydası olacaktır. Ama bu işlemci ile RAM 2x8gb dahi olsa kalabalık sunucularda FPS drop sorunu devam edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…