Çözüldü G4560 + GTX 750Ti Battlefield 1 MP GPU kullanım sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

honolulu

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
öğretmen
Bugün Aliexpres'ten aldığım Asus 2GB GTX 750Tİ ekran kartı elime ulaştı. 8GB RAM ile kullanmaktayım. Fakat hangi ayarı denediysem bir türlü GPU kullanımını yüksekte tutamadım. Full HD çözünürlükte CPU kullanımı sürekli %100 iken GPU kullanımı %60-%90 arası değişmekte. Ayarlardan her şeyi ultra'ya aldığımda ise deli gibi kasmakta. Bilemedim ne yapacağımı bilen biri varsa bana bir ayar söyleyebilir mi? Yoksa benim aldığım kart mı sıkıntılı acaba?

Bazen durduk yere süpürge makinesinden daha çok ses çıkarmakta fanı. Sonradan fanı takmışlar belli. Eğer aldığım kart arızalı ise geri vereceğim de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunda zaten yapacak pek bir şey yok. O da işlemciden dolayı. Farklı bir oyunda deneyin.
LOL oynunda denedim ortalama 110 FPS ultra ayarlarda full hd çözünürlükte.
Aliexpress üzerinden açık anlaşmazlık açtım. Nasıl iade edeceğimi bile bilmiyorum. Ürünün iade kargosunu da ben mi karşılayacağım. Elin Çin'ine gidecek de.

BF1 oynarken ateş etmede yer yer 19 FPS'ye kadar düşüyor. 30 FPS akıcı oynatamaz mı bu kart?
İnternetten baktığımda 40 FPS de millet akıcı oynuyor benimkinin sorunu ne?
Sorunu kendim çözdüm arkadaşlar. Ya driver'den ya da Windows güncellemesinden kaynaklı çünkü bilgisayarımı sıfırladığımda sorun kalktı. Eski nvidia sürücüsünden de kaynaklı olabilir. Şuan oynuyorum akıcı bir şekilde çok nadir 40-30 FPS lere düşüyor. Genel olarak sorun kalmıştır
Ekran kartı sorunlu olabilir ama BF 1 çok oyunculu mod için işlemci yetersiz. Hangi ayarlarda olursa olsun işlemci yetersiz kalacaktır. 1080P'de orta ayarlarda deneyebilirsiniz. DX 11'de deneyin.

Ekran kartını da farklı bir oyunda veya hikaye modunda test edin. Veya Furmark tarzı bir program ile test edin.

İşlemci ve ekran kartı uyumu veya yeterliliği konusunda pek bir sıkıntı yok zaten. BF 1 için yetersiz bir işlemci. @Rahasa

Ekran kartının sorunlu olup olmadığını da farklı şekilde test etmek gerekiyor.

Furmark ile test ettim ortalama 27 FPS verdi. Orta-yüksek-ultra ayarlarda oynu denedim sonuç aynı

Oyunda zaten yapacak pek bir şey yok. O da işlemciden dolayı. Farklı bir oyunda deneyin.
LOL oynunda denedim ortalama 110 FPS ultra ayarlarda full hd çözünürlükte.
Aliexpress üzerinden açık anlaşmazlık açtım. Nasıl iade edeceğimi bile bilmiyorum. Ürünün iade kargosunu da ben mi karşılayacağım. Elin Çin'ine gidecek de.

BF1 oynarken ateş etmede yer yer 19 FPS'ye kadar düşüyor. 30 FPS akıcı oynatamaz mı bu kart?
İnternetten baktığımda 40 FPS de millet akıcı oynuyor benimkinin sorunu ne?
Sorunu kendim çözdüm arkadaşlar. Ya driver'den ya da Windows güncellemesinden kaynaklı çünkü bilgisayarımı sıfırladığımda sorun kalktı. Eski nvidia sürücüsünden de kaynaklı olabilir. Şuan oynuyorum akıcı bir şekilde çok nadir 40-30 FPS lere düşüyor. Genel olarak sorun kalmıştır

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…