G4560 sistem mavi ekran hatası

Kritzy

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Dünkü videoya istinaden yazmaya karar verdim. Yaklaşık 2 3 aydır mavi ekran alıyorum. Çoğunlukla yük altında ancak boşta iken de oldu. Memtest sonucunu ve minidump dosyalarını ekliyorum. Beni bu dertten kurtarın lütfen 🙏😀. Teşekkürler.
Sistemim:
CPU: Intel Pentium G4560 3, 5GHz.
GPU: MSI GTX 1050 Ti 4 GB.
RAM: 8 GB DDR4 Corsair 2133MHz.
Anakart: MSI H110M-PROvd.
İşletim sistemi: Win 10 Pro.

20200610_181953.jpg

20200610_182013.jpg

Memory Corruption hatası var. Acaba RAM'lerinizi söküp sarı kısmını yumuşak silgi ile bastırmadan 45 saniye kadar siler misin ama her iki ucu da. Bir de bilgisayarı açtığında CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu kullan sonuçları bizimle paylaş.

Son olarak BIOS sürümünüz çok eski belki de bundan bile kaynaklanıyor olabilir. BIOS güncelleme için aşağıda bıraktığım linkten en güncel (en üstteki) sürücüyü indirip kurabilirsin.

Memory Corruption hatası var. Acaba RAM'lerinizi söküp sarı kısmını yumuşak silgi ile bastırmadan 45 saniye kadar siler misin ama her iki ucu da. Bir de bilgisayarı açtığında CMD'yi yönetici olarak başlatıp sfc /scannow komutunu kullan sonuçları bizimle paylaş.

Son olarak BIOS sürümünüz çok eski belki de bundan bile kaynaklanıyor olabilir. BIOS güncelleme için aşağıda bıraktığım linkten en güncel (en üstteki) sürücüyü indirip kurabilirsin.
BIOS güncellemesi haricinde dediklerinizi yaptım, sonuçlar aşağıda. BIOS güncellemesinden sonra işlemci ile ilgili bir problem oluşur mu? Çünkü ilk topladığım zaman bu işlemciyle anakartın uyumlu olması için bir güncelleme yapılmıştı. (Birde cevabınızda link yok sanırım paylaşabilirseniz sevinirim.)
cmd.png

Kusura bakmayın link değişik bir şekilde konulmamış. Neyse konumuza dönelim. Dediğim komut sisteminizde eksik ve hatalı dosyaları bulmuş ve onları tamir ettiğini belirtmiş. Artık tek yapmanız gereken BIOS güncellemek. Aşağıda bıraktığım linkteki en üstte duran BIOS sürücüsü en güncelidir. Onu kurmanızı tavsiye ederim.

Norton, Vanguard ve Asus araçlarını kaldırın, BIOS güncel değil güncelleyin verilen linkten.
Gamepad kolu takılıysa kaldırın sürücü ve yazılımlarını. Harici bir şey için Bluetooth aygıtın varsa sürücüsünü güncelleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı