G4560 Sistem Toplama

Srknn72

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2.el bir sistem toplamayı düşünmekteyim. İşlemci olarak Pentium G4560, Anakart H110m PRO VD Düşünüyorum (2.Elleri G4560 300 H110M PRO D 150-160 TL Civarı) Şu an bütçem ekran kartına pek yetmez fakat işlemcinin dahili ekran kartı Graphics 610 Pek de Fena değil. Oyun amaçlı istiyorum. GTA 5 falan değil. CS:GO ve ETS2'de akıcı FPS alayım yeter yani. CS:GO medium ayarlarda +100 FPS alırsam yeter. Elimde kasa HDD ve monitör var. 900-1000 lira gibi bir bütçem var. Sizce ne yapmalıyım? Öte yandan AMD'nin A10 7860K APU İşlemcisi de pek gözüme gözükmüyor değil. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Kasanın 350W güç kaynağı var. Umarım yeterlidir.

Sizde Kasa, PSU ve HDD var.

Yani siz işlemci, anakart ve RAM almak istiyorsunuz.

1000₺ gibi bir bütçeye bu parçaları sıfır almanız mümkün. Neden ikinci el almayı düşündünüz ki?

Dediğiniz gibi APU düşünebilir fakat yeni modelleri elbette. Sizin belirttiğiniz eski bir model.

İlerde kesin ekran kartı alırım diyorsanız APU toplamayın bence.

Alacaksanız, G4600 ile bir sistem toplarız.

İçindeki dahili GPU sizi harici bir kart alana kadar idare edecektir.

İlerde ekran kartı almam derseniz APU sistem:
  • AMD APU A10 9700 İşlemci
  • Asus A320M-K Anakart
  • 8GB (2x4) 2400MHz DDR4 RAM
Bu parçaları internetten 1000₺'ye almak mümkün. A320M-K'yı HDMI girişi olduğu için seçtim.

Eğer monitörünüz DVI veya VGA girişli ise Asus B350M-K alınız.

İlerde ekran kartı alırım derseniz önereceğim sistem:
  • Intel Pentium G4600 İşlemci
  • ASRock H110M Anakart
  • 8GB 2133MHz DDR4 RAM
Anakartı monitörünüzün girişine göre seçersiniz.

Son düzenleme:
Faturalı garantili ve uygun fiyatlıysa almanı öneririm. Sonuçta eski donanım değiller sıfır almak zorunda değilsin. Ben çıktığı gibi topmamıştım, bugün toplasam 2. El toplayıp bazı şeyleri daha yüksek alırdım. Hazır 2. El almışken anakartı hiç olmazsa B150 yongasından alabilirsin ciddi fiyat farkı olacağını sanmam. Bunları aldıkdan sonra 2. El 1050 veya RX560 almaya çalışabilirsin. Yada biraz daha bütçe yükseltip 2. El 1050 Ti.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı