Ben bilgisayarda işlemci ve anakart değişikliği yapacağım fakat elimde DDR3 yeni aldığım RAM'ler var bu yüzden DDR3 bir anakart düşünüyorum. Fakat uyumluluk ile ilgili bilgim yok yardımcı olur musunuz?
Ben bilgisayarda işlemci ve anakart değişikliği yapacağım fakat elimde DDR3 yeni aldığım RAM'ler var bu yüzden DDR3 bir anakart düşünüyorum. Fakat uyumluluk ile ilgili bilgim yok yardımcı olur musunuz?
GA-B150M-HD3 DDR3 Bu anakart uyumludur. HD-D3 - D3 gibi sonu olanlar genelde DDR3 oluyor. Ama G4560 DDR3L/DDR4 destekliyor. Teorik olarak DDR3 ve DDR3L RAM'ler aynı slot ve DDR3 ile çalışabilir G4560 ama bu da daha çok ısı yaratır, L olanların daha düşük voltajda çalıştığı düşünülürse. Sistemin için iyi olmaz. DDR4 RAM almak zorundasın mecbur. Boşuna riske girme.
G4560 DDR3 1.35v bellekler ile sorunsuz çalışıyor. RAM'lerin 1.5v ise uzun vadede CPU'nun transistörlerine zarar verecektir. Hatta belleklerinde en ufak uyumsuzluk söz konusu ise görüntü bile alamayacaksın. Muhtemelen belleklerin 1.5v.