G4560 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

BiTiR

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşıma sistem topladım. Eksik bulduğunuz ya da önerebileceğiniz şeyler nelerdir?(sistemin amacı tamamen ileriye dönük olması)
  • MSI Z170A Tomahawk(anakart) 533 TL
  • Intel Pentium G4560 485 TL
  • Zotac GTX1050 Ti OC (cift fanlı) 1230 TL
  • Kingston HyperX Fury 8GB 2400 MHz 473 TL
  • High Power 750W 80+ 383 TL
  • Seagate barracuda 1TB 278 TL.
  • Elba V1 kasa 156 TL.(Kasa önerisine açığım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olarak RX 580 var 1450 TL civarına onu öneririm.
İleride yükseltme yapılacaksa 8.nesil toplanmasını öneririm.
Ram ileride eklenebilir.
Kasa olmamış.

Sistem 2.el mi yoksa sıfır mı toplanacak? Bütçe ne kadar?

Bu sistem anakart hariç hiç bir şekilde ileriye dönük değil, bütçeye uyması yönünde bir sistem olmuş. Sırayla gidersek ki işlemciyi hesaba katmıyorum,
- 1050TI artık yatırımlık değil, oyun oynamayacak kişilerin günlük işlerinde kullanacağı bir karta dönüştü. @Silinen üye belirttiği gibi bir kart daha uzun süreli olacaktır. 1050TI şu anda bile çoğu oyunda çok giriş seviyesi kalmakta.
- RAM olayına gelirsek 2400 MHz yine minimuma yönelik bir seçim olur. En azından 3000 MHz ile geleceğe yönelik bir sistem tercihiniz olacaktır.
- Hava sirkülasyonu daha iyi bir kasa alırsanız (ve büyük) ileride yapacağınız soğutucu, ekran kartı, ilave depolama gibi eklemelerde bir de kasa masrafınız olmayacaktır.

Kısaca, bu sisteme şu anda vereceğiniz para 2019 yılında en az %50 kayıp olarak dönecektir.

Ekran kartı olarak RX 580 var 1450 TL civarına onu öneririm.
İleride yükseltme yapılacaksa 8.nesil toplanmasını öneririm.
Ram ileride eklenebilir.
Kasa olmamış.
Aynen oyle rx 580ile degiştirdik. Anakart zaten 8nci nesil ile uyumlu değil mi? ilerde islemciyi değiştiricek zaten 8veya 9ncu nesil alacak.Kasa için tavsiyeniz nedir max 300tl için.
Dogrudur. Arkadaşımın bütçesi kısıtlı. rx 580de karar kıldık. Öneri dedim herkez eleştirmiş. Kasa için ne önerirsiniz max 300tl için.
Sistem 2.el mi yoksa sıfır mı toplanacak? Bütçe ne kadar?
sıfır toplanacak ama temiz 2nci elde olur. max 4100tl.
Yanlış anlaşılmışım.İleriye dönükten kastım.İleride upgrade edilebilir olması.işlemci g4560 ama ileride 9ncu nesil i3 veya i5 takılabilir olması. yada rtx2060 takılabilmesi gibi. onun için anakartla güç kaynağını iyi tuttum. Ramda ekstra 3 tane daha slot olduğu için 8 seçtim 2400mhz olmasının nedeni bütçeden kaynaklı yoksa bende 3000mhz takmak isterdim. Bütçe 4100tl bu arada ama 4bini geçmese iyi olur. Aynı bütçeye daha iyisini toplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla z170 anakartlara 8. veya 9. nesil işlemci takılamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…