Pentium G4560 alacağım arkadaşımdan sıfır olarak. Buna uygun bir DDR4 destekli anakart ve 8 GB DDR4 RAM almayı düşünüyorum. Bütçem kısıtlı olduğundan elimdeki Asus HD7790 2GB OC ekran kartını kullanmak istiyorum fakat kafamı bulandıran da bu durum. Bu sistemle güncel oyunları rahat oynayabilir miyim sizce? (En düşük medium-high karışımı düşünüyorum) Oynamayı amaçladığım oyunlar FIFA 18, GTA 5, BF1 gibi oyunlar. World Of Warcraft oyununu da düzenli olarak oynuyorum. Bu oyunları high ya da ultra gibi ayarlarda oynayabilir miyim? Oynayamazsam da hangi ayarlarda ortalama ne kadar FPS alırım?
Şu an Q8200 işlemci, HD7790 ekran kartı ve 4 GB DDR2 RAM kullanıyorum ve birçok oyunu oynarken zorlanıyorum. Low ayarlarda oynamak zorunda kalıyorum. Hatta bazen low ayarlarda bile sıkıntı oluyor mesela WoW oynarken bilenler bilir 10 seviye grafik ayarlarından 5. seviyede oynuyorum AA kapalı şekilde şehirlere girdiğimde FPS 30-20 arasında değişiyor. Dış haritaya çıkınca ya da zindanlara girince 40 ile 70 arası gidip geliyor aksiyona göre amacım bu durumdan kurtulmak. Hem görsel olarak oyunları daha güzel bir şekilde oynamak hem de daha performanslı bir sistem elde etmek.