G4560 ve RX 470 PUBG FPS düşme sorunu

has212

Hectopat
Uzun zamandır PUBG oynarken FPS düşmesi ve anlık takılmalar yaşamaktayım. Her yolu denedim ama bir türlü çözüm bulamadım. Windows 10 kullanmaktayım ve sürücülerim güncel. Sistem özelliklerim;
  • İşlemci; G4560 Pentium
  • RAM: 8 GB DDR4 HyperX 2133 MHz CL14 Ram (Tek slot)
  • Anakart; ASRock H110M
  • Ekran kartı; RX470 4 GB
  • SSD; Adata SU650 240 GB
  • Power supply; Turbox 500w
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olabilir. MSI Afterburner ile değerleri kontrol edin.

Oyunu hangi ayarlarda oynadığınızı belirtin. Ek olarak Afterburner ile oyun içi sistem kullanım değerlerini paylaşın. Ayrıca o PSU'yu değiştirme imkânınız varsa, bir an önce değiştirin. Sisteme yazık olabilir çünkü. Hatta sorunun kaynağı güç kaynağı bile olabilir.
Ek: Şunu da belirtelim; sisteminiz oyunun istediği minimum sistem gereksinimlerini işlemci ve RAM yönünden alt limit ile karşılıyor. Ve yapımcılar da zaten bu özelliklere sahip bir PC ile akıcı bir oyun deneyiminin garantisini vermiyorlar. Uygun ayarlar ile vs. takılmaları en aza indirebilirsiniz ancak. 1080P monitör kullandığınızı varsayarak söylüyorum tabi ki.

Son düzenleme:
Oyun HDD’ye kuruluysa SSD’ye taşıyın; bu anlık takılmaları giderir.

8GB RAM yetersiz, aynı RAM’den satın alın ve sisteminize ekleyin. FPS düşmeleri geçecektir.

Oyun içi sıcaklık değerlerini MSI Afterburner ile kontrol edin ve ekran görüntüsünü alıp bizlerle paylaşın.

AIDA64 raporu paylaşın, sürücülerin durumuna bir de biz bakalım.

Oyun ayarlarınızı belirtin.

PSU değiştirseniz iyi olur ve MSI Afterburner isimli programdan darboğaz oluyor
mu diye bakabilirsiniz

Sıcaklık değerlerim normal. İşlemci kullanımım ise %70-%80%90 arası geziyor. Genel olarak oyunun bütün ayarlarını denedim ve çözüm yine olmadı. ekran kartımın kullanımı %100 den saniyelik %0 düşüyor ama fps düşüşü yaşanmıyor. Ram kullanımım sistemle birlikte en fazla %80 değerlerinde. Benim şüphem psu ve ram tek slot 8 gb olmasından. Yaşadığım bu sorun sadece pubg oynarken oluyor.
Oyun ssd üzerine kurulu. Oyun ayarlarıyla çok oynadım ve kesinlikle bu drop sorunları geçmiyor.

Son düzenleme:

Oyun ssd kurulu zaten. Başka bir sorun var.

Oyun ssd kurulu zaten. Başka bir sorun var.
Drop sorunları RAM’den kaynaklıdır genellikle. Kaplamaların geç yüklenmesi gibi durumlar yaşıyor musunuz? Oyun ayarlarınızı belirtir misiniz?
Not: Israrla söylüyorum, 8GB RAM bu oyun için yetersiz ve sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Son düzenleme:

Sadece oyun başında 2-3 saniye kaplamaların yüklenme sorunu oluyor. Bundan önce hdd üzerine kuruluydu ve kaplamalar daha kötü haldeydi. Ayarlarla ilgili sorunum yok. Denediğim her ayarda drop yiyorum. Hiç bir şekilde düzelme olmadı. Sorunumun ram kaynaklı yada psu kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Drop yerken fps düşüşü yaşamıyorum.

PSU da kalitesizmiş hocam. Biraz masrafa girerim diyorsanız RAM’inizin aynısından alın ve kaliteli bir güç kaynağı alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…