G4560 ve RX 570 Sistem Toplama

mhuseyin06

Hectopat
Arkadaşlar 10 yıllık hasretimin sonunda ilk defa kendime bir bilgisayar toplama şansına sahip oldum.
Seçtiğim parçaların internetten testlerine baktım, az çok istediğim performansı veriyorlar ama diğer parçalarla uyumlu olacaklar mı bilmiyorum. Aranızda bu konulardan anlayan birileri bana yardımcı olursa minnettar olurum.
Parçalar şunlar:

PSU'yu arkadaşımdan alacağım. 6+2 PCI Express 500W 80+ verimlilik 4pin cpu

Şimdiden teşekkürler :)

O işlemciye 500 lira verene kadar 60-70 lira daha verir R3 2200G alırım.
Kasa iyi değil.
İşlemci de ekran kartına darboğaz yapacak zaten.
Koyduğunuz HDD SATA 2, çok kötü bir performans alacaksınız. SSD tercih edilmeli. Sistem açıkçası çöp.
Bütçenizi verin daha iyi bir şey önerelim.

Bütçenizi belirtirseniz daha kaliteli imalat yapan firmaların bileşenlerini önerebiliriz.
Bütçem max 2300 tl
O işlemciye 500 lira verene kadar 60-70 lira daha verir R3 2200G alırım.
Kasa iyi değil.
İşlemci de ekran kartına darboğaz yapacak zaten.
Koyduğunuz HDD SATA 2, çok kötü bir performans alacaksınız. SSD tercih edilmeli. Sistem açıkçası çöp.
Bütçenizi verin daha iyi bir şey önerelim.
Max 2300 tl bütçem

En son şu sistemi topladık nasıl sizce?

Anakart : MSI A320M PRO-E AMD A320 3200(OC)MHz DDR4 Socket AM4 mATX Fiyatı

İşlemci : AMD Ryzen 3 2200G 3.5Hz Socket AM4+65W İşlemci Fiyatı

Ekran Kartı : MSI AMD Radeon RX 570 ARMOR 4G OC 4GB 256 bit GDDR5 DX(12) Fiyatı

RAM : Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı

HDD : Toshiba P300 High Performance 3.5" Sata 3.0 1TB Dahili Sabit Fiyatı

Kasa : Dark Sentinel 3x Kırmızı LED Fan, USB3.0, Full Akrilik Yan Fiyatı

Koyduğunuz HDD SATA 2, çok kötü bir performans alacaksınız. SSD tercih edilmeli.

Tercihini HDD yerine SSD'den yana kullanırsa depolama alanı yetmeyecek muhtemelen. 250GB SSD'lerin fiyatı 1TB HDD'ler ile aynı civarda. Sıfırdan topladığı için SSD'yi sonra alabilir. Şu an depolama daha önemli. HDD'yi de değiştirdik yeni eklediğimiz disk SATA 3.0.

Bir de anakart işlemci uyumu ile ilgili bir sorumuz var. B320 anakartlar Ryzen 1. nesil işlemcileri desteklediği için BIOS güncellemesi yapmamız gerekecek 2200G işlemciyi kullanabilmek için. Fakat şunu merak ettim. BIOS güncellemesini 1. nesil bir işlemciyle yapmamız şart mı? Ben kendi bilgisayarımdan A320 anakart için olan BIOS güncellemesini USB belleğe atıp arkadaşıma götürsem, onun bilgisayarına takıp güncelleme işini halledebilir miyiz? Yoksa illa 1. nesil işlemci olması şart mı? Eğer şart ise bu anakart ve işlemciyi alamaz çünkü elimizde 1. nesil işlemci yok.

Teşekkürler şimdiden.

Güncelleme: Bu arada vereceğim PSU da bu. Geçen sene almıştım ve 1 sene sorunsuz kullandım. Fakat 1 ay önce aldığım RTX2060 14 pin güç istediği için bunu kullanamadım. Arkadaşa veriyorum bu sistemde kullanması için. Normalde RX560 ile sistem toplayacaktı fakat PSU masrafı çıkıp biraz ekleme yapınca RX570 alabiliyor bu yüzden ona karar verdik. Bence bu PSU alacağı sisteme gayet yeterli olur. 500W 80+ Bronze sertifikalı. Hesaplamam yanlış değilse 456W verebiliyor. Yine de kafamızda soru işareti kalmaması açısından sormak istedim. Bahsettiğim PSU arkadaşın ihtiyacını karşılar değil mi?

Az önce bir şey daha fark ettim alacağı anakartta 8 pinlik CPU girişi var. Benim güç kaynağında 4 pin var. 4 pin ile çalıştırabilir mi işlemciyi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı