Arkadaşlar 10 yıllık hasretimin sonunda ilk defa kendime bir bilgisayar toplama şansına sahip oldum.
Seçtiğim parçaların internetten testlerine baktım, az çok istediğim performansı veriyorlar ama diğer parçalarla uyumlu olacaklar mı bilmiyorum. Aranızda bu konulardan anlayan birileri bana yardımcı olursa minnettar olurum.
Parçalar şunlar:
Longline PC4-17000 8GB 2133MHz DDR4 Ram LNGDDR421338GB en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
O işlemciye 500 lira verene kadar 60-70 lira daha verir R3 2200G alırım.
Kasa iyi değil.
İşlemci de ekran kartına darboğaz yapacak zaten.
Koyduğunuz HDD SATA 2, çok kötü bir performans alacaksınız. SSD tercih edilmeli. Sistem açıkçası çöp.
Bütçenizi verin daha iyi bir şey önerelim.
O işlemciye 500 lira verene kadar 60-70 lira daha verir R3 2200G alırım.
Kasa iyi değil.
İşlemci de ekran kartına darboğaz yapacak zaten.
Koyduğunuz HDD SATA 2, çok kötü bir performans alacaksınız. SSD tercih edilmeli. Sistem açıkçası çöp.
Bütçenizi verin daha iyi bir şey önerelim.
Tercihini HDD yerine SSD'den yana kullanırsa depolama alanı yetmeyecek muhtemelen. 250GB SSD'lerin fiyatı 1TB HDD'ler ile aynı civarda. Sıfırdan topladığı için SSD'yi sonra alabilir. Şu an depolama daha önemli. HDD'yi de değiştirdik yeni eklediğimiz disk SATA 3.0.
Bir de anakart işlemci uyumu ile ilgili bir sorumuz var. B320 anakartlar Ryzen 1. nesil işlemcileri desteklediği için BIOS güncellemesi yapmamız gerekecek 2200G işlemciyi kullanabilmek için. Fakat şunu merak ettim. BIOS güncellemesini 1. nesil bir işlemciyle yapmamız şart mı? Ben kendi bilgisayarımdan A320 anakart için olan BIOS güncellemesini USB belleğe atıp arkadaşıma götürsem, onun bilgisayarına takıp güncelleme işini halledebilir miyiz? Yoksa illa 1. nesil işlemci olması şart mı? Eğer şart ise bu anakart ve işlemciyi alamaz çünkü elimizde 1. nesil işlemci yok.
Teşekkürler şimdiden.
Güncelleme: Bu arada vereceğim PSU da bu. Geçen sene almıştım ve 1 sene sorunsuz kullandım. Fakat 1 ay önce aldığım RTX2060 14 pin güç istediği için bunu kullanamadım. Arkadaşa veriyorum bu sistemde kullanması için. Normalde RX560 ile sistem toplayacaktı fakat PSU masrafı çıkıp biraz ekleme yapınca RX570 alabiliyor bu yüzden ona karar verdik. Bence bu PSU alacağı sisteme gayet yeterli olur. 500W 80+ Bronze sertifikalı. Hesaplamam yanlış değilse 456W verebiliyor. Yine de kafamızda soru işareti kalmaması açısından sormak istedim. Bahsettiğim PSU arkadaşın ihtiyacını karşılar değil mi?
Az önce bir şey daha fark ettim alacağı anakartta 8 pinlik CPU girişi var. Benim güç kaynağında 4 pin var. 4 pin ile çalıştırabilir mi işlemciyi?