G4560 vs i3 6100

i3 6100 ve G4560 arasındaki farkı oyun deneyimimden biliyorum.
Linkte i5 6400 ve i3 7100 arasındaki farkı görebilirsiniz.
Sıfır G4560 kesinlikle alınmaz o ayrı. i3 7100'ün performansı araştırırsanız 2 core 4 thread i5 6400 ün 4 core 4 thread performansına yakın bir değer veriyor. Yanlış biliyorsam açıklayın lütfen yazmayın demektense.

Forumda G4560 ile 1050 Ti için tencere kapak yazan tonla yazı okudum. İlk defa sizden duydum. RX570 ile darboğaz oluyor haklısınız. Benim sorunum darboğaz olayı değil ama şuan hangisini almamın mantıklı olacağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her halükarda sıfır alınmaz onda herkes hemfikirdir.

En fazla 400 TL bütçe ile H110 anakarta alınacak en makul işlemci i5 6400 mü şu an? Ortak karar nedir acaba?

En fazla 400 TL bütçe ile H110 anakarta alınacak en makul işlemci i5 6400 mü şu an? Ortak karar nedir acaba?
G4560 gayet de alınabilir bir işlemci. 1 senedir kullanıyorum ve yeterli performansı alıyorum. Hyperthreading sayesinde geçen senenin en F/P işlemcisidir kendisi.

@tugoli dostum internette tonlarca video mevcut. Zahmet edip yazmadan önce onlara bile baksan anlarsın zaten. Ama olsun senin için 2 video atacağım buraya izle kendin gör, öğrenmiş ol.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G4560 konusunda haklısınız fakat hala söylüyorum "i3 7100'ün performansı araştırırsanız 2 core 4 thread i5 6400'ün 4 core 4 thread performansına yakın bir değer veriyor." Aradaki %50 fiyat farkına değmez bu nesildeki bir güncellemeye.

Ne kadar yorum okusam da çok saçma geliyor. 2 yıl garantili sıfır bir işlemciye 380 TL verip almak var iken niye gidip 250 TL verip 2. el bir işlemci alınır? 130 TL ile zengin mi olacak arkadaş? Bu arada dostum RX 570 G4560 darboğaz aşırı hissedilir. i3 6100 de ise oyundan oyuna sinir bozacak derece darboğaz görülebilir. Zaten kendinde ileride yükseltmek için soruyorsun bütceni arttırıp yeni anakart, işlemci ve ekran kartını o zaman alırsın, ve içinde rahat eder parayı israf da yapmamış olursun.

Hocam açıkçası izlediğim videolarda çok nadir darboğaz yapıyordu bu RX570 ve G4560. Söylenenlerden sonra yine de fikrim değişti. G4560 ve 1050ti ikilisini ayarlamaya çalışıyorum sistemime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…