G4560 vs i3 6100

Hocam benim bütçem en fazla 2000tl idi. Ekstra bir kasa toplamak için yetersiz ama bunları tercih ettim ben.

Power Boost vkg-1023s (2 sene garanti)
Gigabyte H110-D3A (1.5 sene garanti )
Corsair 8 GB Ram 2400MHZ (1 sene garanti)
James Donkey 240 GB SSD (2.5 sene garanti)
RX570 veya 1050Ti (2 sene garanti)
High Power 500W PSU

Ekran kartı için anlaştım. Karar verip alması kaldı. G4560 işlemcim eksik şuan. İşlemci hariç bana maliyeti 1600tl oldu.

Hocam bende eski sistemi mi sattım. 1200tl bütçem var. Sizin gibi G4560 da karar kıldım. Şimdi ekran kartsız bir sistem buldum. 1200TL’ye bırakıyor. Onu alacağım. İstanbul içi en düşük ekran kartsız 1500TL’ye çıkarabildim. Bu alacağım ise her şeyi hazır. Bir kaç ay böyle idare edip daha sonraları GTX1050 veya GTX950 alıp 2-3 sene kafamı ağrıtmadan oyunumu oynarım.

Kimisi için 130 TL bir şey ifade etmeyebilir ama bazılarımız için emin ol az bir bütçe değildir. Biz de biliyoruz her şeyi sıfır almasını ama bütçe meselesi işte. Herkesin geliri gideri aynı olmuyor. Ayrıca işlemci öyle kolay kolay bozulan bir parça değil zaten. Ne gerek var şu zor günlerde ekstra 130-150 TL masraf yapmaya. Yine kendi tercihi tabi, ben onun yerinde olsam 2. el alırdım.
1050 Ti ile açamadığı oyun yok neden para verilmesin.
Sıfırına o para verilmez, yoksa güzel işlemci bizzat bende kullanıyorum ve çok memnunum.
SSD hariç güzel sistem olmuş bence. Ekran kartı olarak RX 570, işlemci olarak G4560(2. el öneririm) al. Çünkü ileride sistemi yükseltmek istediğinde ekran kartıyla oynamamış olursun. Direk işlemci değiştirerek ve 8 GB RAM daha ekleyerek kaldığın yerden rahat rahat devam edersin. Evet G4560 ile RX 570 bazı oyunlarda darboğaz yapabilir ama onunda önüne V-sync açarak yani FPS'yi sabitleyerek geçebilirsin. Son karar senin yine de. Şimdiden hayırlı olsun.

RX 570 çok gereksiz olur. Gerek darboğaz yapması , gerek fazla enerji tüketimi ile kötü bir tercih.

SSD nin önerilmediğini biliyorum ama birebir değişim garantisi olduğu için tercih ettim ve o da çok uygun bir fiyata denk geldi. G4560ı bende 2.el almak istiyorum her şey 2.el zaten ama gel gelelim İzmir'de bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…