G4560 yükseltme önerisi

Ryzen 5 1600 AF i5 model ile benzer fiyat aslında Ryzen model düşünürsem sadece anakart parası vermem gerekecek RAM'leri her türlü değiştireceğim fakat A320 anakart alsam OC yapmak gibi bir düşüncem yok A320 veya B350 anakart bulsam nasıl olur 1 yıl idare eder mi acaba? Ve ne kadar eder bu iki anakart Max.

Normal kullanımda darboğaz olmasın istiyorum artık hani anakart değiştirmeden işlemci değiştirebileceksim i5 7400 veya i5 7500'e 2. el olarak ne kadar vermeliyim Max.

750-800 TL'den aşağı fiyat cekmemisler, o iki işlemciye de o kadar verilmez ayrıca ölü soket olması da cabası. Ben yerinde olsam elimdeki anakart, CPU ve RAM'i elimden çıkarıp 2.elden 1600AF yanına da uygun fiyatlı bir B450 cipset anakart ile RAM alıp yoluma bakardım.

Aslında 1600 AF işlemciden sonra bilgisayarı daha güncellemeyeceğim 1 yıl sonra toptan satıp laptopa geçeceğim B450 şart mı sizce bu yüzden B350 daha ucuza bulunmaz mı? Ve sanırım evet 1600 AF tarafında yapacağım tercihimi. Ve baktım 700 civarına sanırım pazarlık ile çekebilirim 1600 AF değil mi?

Evet, daha ucuza B350 almak mantıklı değil zaten attığım anakart 400 TL şuan. Gidip 2.el B350 cipset karta o kadar para vermeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…