G4560'dan i5'e geçiş

Daha fazla  
Anakart: Asus Prime B250
Ekran Kartı: Msi GTX 1050 Ti
RAM : Kingston Hyperx Fury 8 GB DDR4
İslemci : G4560

Sorum şu islemci konusunda pek tatmin olamadim. Bu işlemci yerine i5 serisinden bi işlemci alsam sıkıntı yaşar miyim yoksa başka işlemci mi seçmem gereklidir ?

i5 uygun ise hangi serisi benim için yeterli guzel olur.
Stok islemci fani olursa daha uygun olur benim için.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
7.nesil intel işlemci alabilirsin, mesela i5-7400 gibi.

G4560, 2 çekirdekli ama 4 çekirdekli gibi çalışıyor. i5'ler ise gerçek 4 çekirdekli. Gerçek çekirdeklerin yerini sanal çekirdekler tutamaz. i5'e geçersen etkisini görürsün.

İşlemciyi alınca yanında stok soğutucu geliyor zaten.

Yeni nesili bekleyip yeni sistem toplamyı düşünürsen 8.nesil işlemcileri bekle. 8.nesil i5'li intel işlemciler gerçek 6 çekirdekli olacak. Onlardan alırsan daha da iyi olur. Ama anakartı da değiştirmek zorunda kalacasın.

Bütçe el veriyorsa neden olmasın ? Birisi pentium diğeri core i5 yani.

G4560’dan i5’e geçeceksin cebinden bir sürü para çıkacak ve yaptığın yükseltmeye oranla verdiğin paranın karşılığını performans olarak oyun bazında alamayacaksın. i7 6700 veya 7700 almaya bak 2. el. Beklediğin gibi bir fark hissedemeyeceksin yoksa. Bugün i5 kullanıp da online tabanlı oyunlarda sıkıntı çeken bir sürü insanın açtığı konular var. Kendimde her çeşit sistemi sürekli kullandığım için oyun bazında farkın çok az olacağını söylüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…