G4600 ve GTX 1050 Ti darboğaz sorunu

alestaa99

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2017
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarım bütün oyunlarda darboğaz yapıyor. İşlemcimin termal macununu yenileyip bütün stress testlerinden geçirdim fakat ısınma olduğunu gözlemleyemedim. Ekran kartımda aynı şekilde hiçbir ısınma belirtisi göstermiyor. Oyunlarda ekranıma yeni bir görüntü geldiği an anlık bir FPS düşmesi yaşıyorum. Nedenini pek anlayamadım. Yardımcı olabilen olursa çok memnun olurum.

Sistem: GTX 1050 Ti 4 GB.
MSI H110M PRO-VD Plus Intel H110 2133MHz DDR4 soket 1151 mATX anakart.
Intel pentinum G4600 3.6 GHz.
G.Skill 8 GB 2133 MHz DDR4 CL15.
Seagate ST3500418AS 5400 RPM.
Platoon PL-9263 500W Power Supply.
 
işlemcin çok zayıf hangi oyunları oynuyosun bilmiyorum. Darboğazın ısınma ile ilgisi yok
 
İşlemcin çift çekirdekli günümüzün oyunları en az 4 çekirdek isteyebiliyor bir de ekran kartın işlevine göre büyük iyi bir 4 çekirdekli işlemci almalısın.
 
CSGO ve Valorant fakat kendi sistemimin testlerine baktığımda benimle aynı sıkıntıyı çeken birisini görmedim. Videodaki adamın sistemindede aynı işlemci oluyor. CSGO da ekranıma bir adam çıktığı an direk fps drop yiyorum onun haricinde kendi kendine düşmüyor fps.
 
Piyasada aynı sokette işlemci bulabilirsin. Bir alıp değiştir.
 
Peki sizce HDD den kaynaklı bir problem olabilir mi? Eski sayılabilecek bir HDD neticesinde
 

Yani oyunlarda biraz sıkıntı çıkarabilir ama bu kadar fazla değil en fazla yükleme sırasında daha yavaş olur HDD'den olduğunu sanmam.
Bu yine işlemciden kaynaklı bir sorun GTX 1050 Ti güçlü bir ekran kartı dediğim gibi 4 çekirdekli bir işlemci almanızı öneririm.
Mesela bu işlemci işinizi görebilir.
 
Pekala yardımlarınız için teşekkür ederim en yakın zamanda mümkünse sistemimde birkaç değişikliğe gitmeyi hedefliyorum Allahın izniyle. İşlemci öneriniz için teşekkür ederim bu arada ben de onu düşünüyordum bu iyi oldu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…