Merhaba. Geçen hafta 8 GB RAM'i 16 GB yapabilmek için 2x8 kit aldım. Cuma günü taktım ve format attım. İlk baş iyi gibiydi. Kurulumlar yaparken mavi ekran yedim. Önemli olsaydı tekrar yerim diye düşündüm önemsemedim ve tekrar yemedim. Minecraft'ta gözle görülebilecek FPS artışı vardı ama oyun akıcı mıydı orası tartışılır. Valorant'ta 70'e yakın FPS arttı ve FPS'si sabitleyince drop gidiyordu. CS:GO'yu RAM'leri almadan önce 3 aydır falan oynamıyordum yüklü değildi. Cumartesi günü yükledim CFG'mi kurdum ayarları yaptım oynuyorum. Önceden hiç yemediğim droplar yemeye başladım. Sonra biraz ayarları değiştirdim azaldı gibiydi. Ama böyle farede bir akıcılık yoktu geç geliyor gibiydi fakat oynadım. Dün akşam fark ettim 8 GB RAM varken daha akıcı ve iyi oynayabiliyordum fare de akıcıydı. Bugün okuldan gelip oynadığımda illallah ettirdi CS:GO. Benchmark yapıp açtım kasayı 2. slottaki RAM'i söktüm. Sökerken RAM'in tam takılı olmadığını gördüm fakat neden sadece CS:GO'da sıkıntı yarattı? Eğer tam takılı olmasaydı diğer oyunlarda da sıkıntı yaratırdı diye düşündüm. Ki RAM'leri ilk takarken emindim tam takılı olduğundan. Neyse açtım PC'yi girdim oyuna benchmark yaptım tekrar ayarlara ellemeden. Neredeyse aynı çıktı 7-8 FPS düşüktü sadece. Sonra hemen akıcılığı ve fare olayını denemek için silah yarışına girdim ve çok da akıcıydı drop da yoktu ve 15dk oynadım zevkle. Sonra kapatıp RAM'i tekrar taktım takıldığından emin olarak. Girdim benchmark'a yine böyle 7-8 FPS yüksekti sadece. Silah yarışı girdim sıkıntı yok gibiydi. Sadece sanki ekranda yırtılma oluyormuş gibiydi belki de bana öyle geldi. Oyun içi FPS 8 GB RAM'de daha fazlaydı eminim. Sonra aman boş ver dedim rekabetçi girdim. Drop azalmıştı fakat halen farede sıkıntı vardı ve drop tamamen gitmemişti. Ne yapmalıyım? Memtest86 yapsam sorunu anlayabilir miyiz? Ya da başka bir şey. Çok uzun anlattım evet ama anlaşılır olsun diye böyle oldu. Teşekkürler.