G5400 ve RX 570 Sistem Toplama

Dominic Decoco

Megapat
Olabilecek en düşük bütçeyle en yüksek verimi almaya çalıştım ortaya böyle bir sistem çıktı. 2-3 sene sonra işlemci ve ekran kartını değiştirip sistemi yükseltmeyi düşünüyorum ona göre de dizmeye çalıştım.

Monitörle birlikte en fazla 4000 liralık bütçeye çıkabilirim ama o da zor.

İşlemci: Intel Pentium G5400
Anakart: MSI H310M Pro-VD Plus
RAM: G.Skill 8 GB Aegis DDR4 2133MHZ CL15
Ekran Kartı: MSI RX570 Armor 4G OC 4 GB GDDR5 256Bit DX12
Kasa ve PSU: Zalman Z3 Plus 600LE 600W
HDD: WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
Monitör: AOC 22B1H 21.5" 5ms (Analog + HDMI) Full HD LED

Monitör hariç her şey vatan'dan. Monitör dahil toplam 3450 lira gibi bir şey yapıyor. Kafamdaki birkaç soru işareti var. Anakartın eksikleri hakkında bir fikrim yok ve neden bu kadar ucuz onu anlamadım. İkinci olarak da ekran kartı markası olarak MSI iyi midir? İyi diye yorumlar gördüm ancak benim seçtiğim ekran kartının herhangi bir eksisi falan var mıdır? Diğerlerine göre biraz daha ucuz sanki. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Niye hocam? Seçtiğim anakart soketi 8.nesil işlemcileri destekliyor. Anakartın sorunu nedir?

Pardon. Anakartı yanlış gormusum

Olabildiğince F/P toplamışsın zaten. Bu şekilde iyi. 8 GB RAM + SSD de eklersin ilerde.

Hocam anakartta bir eksik falan var mıdır acaba anakarttan çok anlamıyorum da. Kasanın önüne ses jakı kulaklık jakı falan veriyordur değil mi? Çünkü niye bu kadar ucuz onu anlayamadım.

Veriyorlar veriyorlar. Onlar standart Sadece kalite ve sayı farkı olur, o da bu fiyata göre normal
Teşekkürler yanıtınız için

Güncel Sorum -----------> Bu arada Autocad ve Solidworks programlarını da kullanacağım bu sistemde. Bir sıkıntı çıkar mı soğutma vb. açısından? Ya da sistem yeter mi?

Son düzenleme:
Vatan'dan almak zorunda mısınız? Zorundaysanız KDV indirimlerini bekleyin. İndirim zamanı yeni konu açıp yardım isterseniz eminim daha iyi bir bilgisayar toplanır.

3500TL Bandında hazır sistemlere bakabilirsiniz. Müsait olunca atacağım en iyilerini. 4000 liraya bundan daha iyi bir şey bulmaya çalışırım. Vatan zorunlu olmasa keşke.

Kdv indirimi mi olacakmış? 1-2 ay içinde gelirse beklerim. Vatan'dan almak da zorunlu değil ama internetten alacağımı pek düşünmüyorum.

Ben bu yaptığım sistemden memnunum ama önerileriniz varsa alırım tabii. Solidworks, ansys gibi programları kullanayım iyi performansla oyun oynayayım yeterli.

@Silinen üye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…