G65B monitör küçük bir ölü pikselden dolayı iade edilmeli mi?

curionleis3

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,
G65B elime ulaştı ve daha önce 144Hz kullanıyordum, 240 Hz iyi şekilde hissediliyor onu söylemeliyim.
Sol üstte küçük bir iki ölü piksel çıktı, sadece beyaz ışıkta görünüyor bu yüzden önemsemedim. Önemsemeli miyim bilmiyorum...
Bu arada ghosting neredeyse hiç yok.

Ürüne iade oluşturdum iade kodu da verildi fakat iade etmeli miyim bilmiyorum. Sol üstte sadece açık renklerde görünen küçük bir nokta var ve altında yaklaşınca bile zor görünen ( ekranın dibine girince görüyorum beyaz renkte bile )

İade ile uğraşmayı sevmiyorum ve birçok kişi bunu önemsemediğini ve tekrar çıkabileceğini söylüyor fakat yeni aldığım bir üründe bunu kusur olarak saymalı mıyım onu da bilmiyorum.
Fikirlerinize açığım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer aklınıza takılacaksa edebilirsiniz fakat iade ediliyor mu kontrol edin. Hani kutuda göndereceksiniz, almazsalar bir daha yol gelecek sonuçta ürün. Benim de ekranımda bir adet sıkışmış yeşil piksel var. Başlarda kafaya taktım, iade kodu da aldım fakat iptal ettim. Şu an nerede hatırlamıyorum

Acaba sizdeki de sıkışmış piksel olabilir mi?

Sol üst tarafta çok küçük var testte bile ikinci aldığımda anladım ama sanki daha önce iade edilmiş ürün gibi geldi bilmiyorum. Kutuda hasar vardı, alt jelatin biraz kurumuş gibiydi bilemiyorum. İade ile uğraşmak istemiyorum açıkçası yeni ürün bekle, ki monitörlerde sanırım artık olağanmış ölü piksel, o yüzden kararsız kaldım. Eğer büyüme tehlikesi yoksa problem yapmayacağım. O konuda bilgisi olan var mı hocam?

Ürün iade ürünüyse o zaman iade edin derim fakat sıfır olduğundan eminseniz dursun. Yani internetten monitör alırken maalesef risk her zaman var. Değişim alınca daha kötü gelmeyeceğinin garantisi de yok. İsterseniz müşteri hizmetlerine bir sorun. Ölü piksel büyüyebiliyor diye duydum ama deneyimlemedim.

Sıkışmış piksel icinmis bu. Ölüye fayda etmez muhtemelen. @GKD

Ölü pikselin çözümü yok. Panel değişecek ancak öyle. Bu tarz şeyler işe yaramaz.
Sadece beyazda gözüküyormuş. Ölü piksel değil muhtemelen. Rahatsız etmiyorsa iade etmeye gerek yok. Ama ben böyle şeyleri takarım dersen direkt iade et.

İfadeler: GKD
Sadece beyazda gözüküyormuş. Ölü piksel değil muhtemelen. Rahatsız etmiyorsa iade etmeye gerek yok. Ama ben böyle şeyleri takarım dersen direkt iade et.
Yok hocam ölü piksel gibi geldi,ama sadece açık renklerde ve sol üstte küçük göründüğü için o şekilde belirttim.Şuan kullanıyorum ve rahatsız etmiyor

Sakın iade etme. Ben ettim pişman oldum, 12k'ya çıkmış. 9600 den almıştım... 1 tane ölü piksel için gereksiz kafaya takmaya gerek yok. Bu kulağıma küpe olsun aşırı absürt bir şey yoksa monitör iade falan edilmez.

Bende öyle düşünerek dün jelatinlerini vs söktüm hocam.
Kullanımda belli olmasını geçtim dibine yaklaşınca bile renklerin %80'inde göremiyorum,içine girsem bile gölgesini görüyorum.Kargoya verip,yeniden alıp o zahmete girmeye değeceğini düşünmüyorum.
Bu arada gerçekten ayarlar hakkında sorusu olan varsa ChatGPT bana en iyi ayarları söyledi ve renkler şuan aşırı canlı memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…